Bart Severijns nieuwe Head of Corporate Finance bij RSM

06 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft Bart Severijns benoemd tot nieuwe leider van de corporate finance-praktijk. Severijns maakt de overstap naar het middelgrote accountants- en advieskantoor vanuit Big Four-kantoor Deloitte. Daar was hij in zijn laatste rol Senior Manager binnen het corporate finance-team.

Meer dan tien jaar werkte Bart Severijns bij Deloitte. In deze periode heeft hij tientallen nationale en internationale transacties in het mid-market segment begeleid. Severijns zette zich in voor directeur-grootaandeelhouders, corporate organisaties en financiële investeerders.

Bij RSM heeft Severijns de taak gekregen de M&A-praktijk verder uit te bouwen. Cora van Dijk, Managing Partner Financial Advisory Services bij RSM, is blij dat het bedrijf “iemand met zoveel kennis in corporate finance en een schat aan deal-ervaring” heeft weten aan te trekken. En iemand “die qua persoon goed past bij het DNA van onze organisatie”.
Bart Severijns, Head of Corporate Finance, RSM

Severijns zegt over zijn overstap: “Tijdens mijn kennismaking met RSM ben ik bevlogen geraakt door de kansen die er voor RSM op fusie- en overnamegebied liggen. Ik heb het corporate finance-team en de bredere RSM-organisatie leren kennen als een zeer professionele en hechte club mensen met een enorme klantgerichtheid en verbondenheid met de ondernemers die zij bedienen. De lijnen zijn hier kort en men staat voor elkaar.”

De Financial Advisory Services-praktijk van RSM is de afgelopen jaren fors gegroeid en staat onder leiding van Van Dijk, die al meer dan dertig jaar verbonden is aan het accountancy- en advieskantoor. Marcel Vlaar (ex-Deloitte) leidt de Transaction Services-praktijk en René van Bruggen (ex-PwC) heeft de leiding over de Valuations-praktijk van RSM.

Als gevolg van de huidige coronacrisis staat de overnamemarkt in het mkb-segment (tijdelijk) op een lager pitje. Tot aan de uitbraak van de pandemie noteerde de Nederlandse M&A-markt zes opeenvolgende jaren van groei.