Common Eye promoveert Manon de Caluwé tot partner

17 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zo’n vier jaar na zich bij Common Eye te hebben aangesloten, is ervaren adviseur Manon de Caluwé nu gepromoveerd tot partner.

De Caluwé wordt de vijfde partner van het kantoor en de eerste die zich, naast de vier oprichters Edwin Kaats, Wilfrid Opheij, Robin Bremekamp en Ruben van Wendel de Joode, bij de maatschap voegt.

“Wij vinden het fantastisch dat zo’n talentvolle organisatieadviseur met zoveel ervaring partner bij ons is geworden. Zij heeft de afgelopen jaren als adviseur en als collega bewezen een drijvende kracht te zijn in het bureau”, laat Van Wendel de Joode weten.

Expert in samenwerkingsverbanden

Het was 2015 toen Manon de Caluwé werd aangesteld binnen Common Eye, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in samenwerken. In haar toen nieuwe rol ging ze destijds aan de slag als Adviseur Samenwerken en hield ze zich voornamelijk bezig met het leveren van advies bij en begeleiden van samenwerkingsvraagstukken in allianties, netwerken en partnerships, in het bijzonder binnen het sociale en publieke domein.

Common Eye promoveert Manon de Caluwé tot partner

Naast haar werk als adviseur en procesbegeleider, treedt De Caluwé op als trainer en docent en publiceert ze over het vakgebied van samenwerken. Dat doet ze onder meer over onderwerpen als leiderschap in samenwerken en samenwerkingsgerichte gespreksvoering. Daarnaast levert ze een belangrijke bijdrage aan het versterken van de maatschappelijke relevantie van samenwerken door haar onderzoek en publicaties over collectieve, maatschappelijke issues.

Voorafgaande aan haar start bij Common Eye werkte De Caluwé zo’n drie jaar bij organisatieadviesbureau TwynstraGudde, waar ze ruime ervaring opdeed op het gebied van samenwerken. Zo heeft ze verschillende samenwerkingsverbanden in het publieke en sociale domein en in de zorg begeleid.

In haar vroegere loopbaan heeft ze enkele jaren als adviseur communicatie en veranderen gewerkt voor allround communicatieadviesbureau Bex Communicatie. Daar werd De Caluwé zich bewust van het belang van de verbinding tussen mensen, binnen en tussen organisaties, en werkte ze aan diverse verander-, beleids- omgevings- en communicatievraagstukken voor verschillende klanten in zowel overheid als het bedrijfsleven.

“Met Manon als vijfde partner zetten wij de volgende stap in de ontwikkeling van Common Eye”, laat Van Wendel de Joode weten in een reactie op de benoeming.