ThoughtSpot breidt Merkle partnership uit naar Benelux

12 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Merkle heeft zijn partnership met ThoughtSpot uitgebreid naar de Benelux, waarmee het bedrijf het voorbeeld volgt van andere zakelijke dienstverleners, zoals Accenture, Bain & Company, Cognizant en PwC.

ThoughtSpot is een business intelligence tool die bedrijven helpt om snel data te analyseren en deze om te zetten in gevisualiseerde inzichten. Na een Series D kapitaalinjectie vorig jaar wordt de tool inmiddels gewaardeerd op meer dan €2 miljard, en wordt deze vandaag de dag door honderden corporate organisaties gebruikt, waaronder door Daimler, Rolls Royce en Walmart. Ook in ons land wordt ThoughtSpot alsmaar populairder.

De tool onderscheidt zichzelf in de markt door zijn vermogen gebruikers in staat te stellen “een gesprek met hun data aan te gaan”. Zo kunnen gebruikers de tool vragen stellen zoals bijvoorbeeld: “Hoeveel biscuits hebben we vorig jaar in Nederland verkocht” en door vervolgens gebruik te maken van natural language processing, conversational analytics en artificial intelligence (AI), stelt de tool vervolgens eigenhandig mooi vormgegeven dashboards en rapporten op.

Kracht van data benutten

Deze functionaliteit stelt bedrijven in staat om het gebruik van data naar alle lagen van de organisatie uit te breiden – door het gebruik van ThoughtSpot kan iedereen gemakkelijk putten uit de kracht van data analytics – en achtereenvolgens profiteren van de voordelen van datagedreven werken. “Ons platform brengt de kracht van data-analyse nu ook naar niet-technische gebruikers. Op een manier die net zo eenvoudig is als het vinden van informatie in je favoriete zoekmachine. ThoughtSpot’s artificial intelligence engine (‘SportIQ’) genereert inzichten op vragen die de eindgebruiker zelf nog niet een heeft bedacht”, geeft Toni Adams, Senior Vice President bij ThoughtSpot, aan.

 

Wereldwijd werkt de softwareleverancier – ThoughtSpot is met het hoofdkantoor gevestigd in de VS – met ongeveer 90 consultancy- en implementatiepartners samen, waaronder ook Dentsu Aegis dochteronderneming Merkle, met ruim 9.000 medewerkers een van de grotere marketing adviesbureaus ter wereld.

Merkle Benelux

Voortbouwend op het trackrecord van het 330-koppige team van het bedrijf in de Benelux, heeft ThoughtSpot Merkle Netherlands nu toegevoegd aan zijn partnerbestand. “Door samen te werken met Merkle, kunnen we gebruik maken van hun unieke expertise in people-based marketing en customer experience, om onze klanten in de Benelux te helpen de kracht van analytics om te zetten in tastbare bedrijfsresultaten.”

Remco Weijers, die bij Merkle Nederland de rol van Director Data & Insights vervult, is verheugd over de gesloten partnership: “De hoeveelheid beschikbare data stijgt exponentieel, en ook de hoeveelheid datagedreven beslissingen binnen allerlei business-functies blijft groeien. ThoughtSpot is de ‘disruptor’ van de business intelligence sector.”

“De unieke combinatie van ThoughtSpot voordelen – gemak, snelheid, visualisaties en een onbeperkt aantal gebruikers – zorgt ervoor dat bedrijven dagelijks alle beslissingen kunnen onderbouwen met de meest actuele en relevante inzichten. Exact datgene waar we bij Merkle voor staan met people-based analytics”, besluit Weijers.