Strategieconsultants BCG en OC&C verhuizen in Parijs

13 maart 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Strategieadviesbureaus Boston Consulting Group en OC&C Strategy Consultants hebben beide aangekondigd binnen Parijs te zullen verhuizen naar een ander kantoor. 

Boston Consulting Group

Boston Consulting Group (BCG) zal in het vierde kwartaal van 2022 zo’n 80% van het voormalige hoofdkantoor van het Franse automerk Peugeot gaan huren, wat neerkomt op ruim 20.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Het gebouw bevindt zich in het 17e arrondissement van Parijs, ligt op loopafstand van de iconische Arc de Triomphe en is recent vernieuwd door de vastgoedbeheerder. 

Het Amerikaanse adviesbedrijf heeft een huurovereenkomst van twaalf jaar getekend, waarmee het tot 2035 in het ‘l1ve’-pand zal zijn gehuisvest. Guillaume Charlin, Managing Director van BCG Frankrijk, reageerde onlangs op de verhuizing: “l1ve is centraal gelegen en ligt dicht bij internationale transporthubs. We zullen kunnen profiteren van een unieke, ecologisch verantwoorde omgeving en het zal ons in staat stellen om de beste talenten te blijven aantrekken. ” 

De Franse tak van BCG werd opgericht in 1973 en is vandaag de dag een van de grootste praktijken in het wereldwijde netwerk van meer dan 90 kantoren. BCG Frankrijk beschikt over een team van 400 consultants, waaronder 50 partners. Het kantoor houdt zich naast zijn activiteiten in Frankrijk ook bezig met de dienstverlening in Franstalige landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten (zoals Marokko, Algerije en Libanon). 

Het nieuwe kantoor in Parijs zal onderdak bieden aan alle merken van BCG die actief zijn in Frankrijk. Denk hierbij aan Boston Consulting Group (strategie- en managementadvies), BCG Digital Ventures (incubatie- en startup-diensten), BCG Gamma (advanced analytics en kunstmatige intelligentie), BCG Platinion (technologie-implementatie), BCG Inverto (supply chain-diensten) en BCG BrightHouse (purpose-gedreven consultancy).

Strategieconsultants BCG en OC&C verhuizen in Parijs

OC&C Strategy Consultants

OC&C Strategy Consultants is per direct verhuisd naar een nieuw en groter kantoor in Parijs. Met de verhuizing wil het bedrijf zijn positie herpakken als toonaangevende onafhankelijke speler op de Franse markt voor strategisch advies. 

Het bedrijf opende in 1996 een kantoor in Frankrijk. In de daaropvolgende twee decennia groeide de vestiging in Parijs uit tot een van de grootste Europese hubs van OC&C, vlak achter de praktijken in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In augustus 2017 kreeg OC&C echter een klap toen zijn Franse team besloot zich aan te sluiten bij EY-Parthenon, de strategische consultancy-tak van Big Four-kantoor EY. 

Met het oog op de omvang en het belang van het Franse advieslandschap, ging OC&C Strategy Consultants over tot een snelle wederopbouw, wat een succesverhaal is gebleken. Het bedrijf heeft drie leiders benoemd om het opbouwproces te leiden: Henri-Thierry Toutounji, David de Matteis en Philippe Pruneau. Het trio heeft het personeelsbestand sindsdien uitgebreid naar zo’n 25 consultants, waaronder twee andere partners (Francois Rousseau en Jean- Marc Azoulay). 

Omdat voor OC&C in Frankrijk dit jaar verdere groei is voorspeld, verhuist het bedrijf nu naar een grotere kantoorruimte in Parijs, gelegen aan de Rue Beaujon 15, in het 8e arrondissement, op steenworp afstand van de Arc de Triomphe, waarmee het ook niet ver verwijderd is van de nieuwe vestiging van BCG.

De ontwikkelingen binnen de Franse praktijk vallen samen met de mondiale groeistappen van OC&C, aldus James George, International Managing Partner van OC&C, die vertelt dat het adviesbureau in 2019 zijn omzet zag stijgen met 18%, terwijl hij ook 2020 karakteriseert als een “jaar van sterke groei”. 

De Nederlandse praktijk van OC&C Strategy Consultants werd in 2016 ingelijfd door EY-Parthenon.