Samenwerkingsverband 'Stroomopwaarts' ligt op koers

06 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen (MVS) – naam: ‘Stroomopwaarts’ – ligt op koers. Dat zeggen onderzoekers van Berenschot in een evaluatierapport. 

Begin 2015 startten de drie gemeenten met het initiatief ‘Stroomopwaarts MVS’, een samenwerkingsverband dat de deelnemende gemeenten helpt hun activiteiten en processen binnen het sociaal domein efficiënter en effectiever in te richten. Het betreft taken op het gebied van de Participatiewet, de wetten inkomensvoorziening, de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening en de Wet kinderopvang.

Toen Stroomopwaarts MVS van start ging, stond gepland dat het project vier jaar later zou worden geëvalueerd. Na een half jaar onderzoek concludeert Berenschot in zijn onlangs gepubliceerde evaluatierapport dat Stroomopwaarts zijn naam eer aan doet: in vergelijking met de situatie vóór 2015 – toen er nog volledig afzonderlijke sociale diensten en leerwerkbedrijven waren in de drie gemeenten – gaat het momenteel stukken beter, zo stellen de onderzoekers: “De onderneming ligt op koers.” 

Samenwerkingsverband 'Stroomopwaarts' ligt op koers

Berenschot merkt wel op dat de samenwerking tussen Maassluis, Schiedam en Vlaardingen beter kan. De huidige samenwerkingsvorm leidt bijvoorbeeld meer dan eens tot een trage besluitvorming. Berenschot ziet op dit vlak mogelijkheden om betrekkelijk snel verbeteringen te realiseren. 

Momenteel hebben de drie gemeenten ieder een afzonderlijke locatie voor het Stroomopwaarts-initiatief. Volgens Berenschot is dat niet nodig. Toch is het niet opmerkelijk dat deze afzonderlijke vestigingen bestaan: Stroomopwaarts komt voort uit een fusie van de sociale diensten en de leerwerkbedrijven van de drie gemeenten, dus het voortbestaan van lokale ‘afdelingen’ was bij de start in 2015 een logische zet.

Niettemin laat Berenschot weten dat een concentratie van de Stroomopwaarts-vestigingen op één plek de samenwerking binnen het initiatief kan verbeteren doordat de eilandcultuur die heerst onder medewerkers daarmee kan worden doorbroken.