Gupta Strategists breidt uit naar het Midden-Oosten

28 februari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederlands strategisch consultancykantoor Gupta Strategists heeft zijn eerste internationale kantoor in het Midden-Oosten geopend. 

Om leiding te geven aan de nieuwe vestiging, die niet onder de naam Gupta Strategists zal gaan opereren, maar onder de naam ‘GS Health’, heeft het zorgconsultancybureau Mischa van Prooijen teruggehaald naar het bedrijf. De afgelopen zes jaar heeft ze in Qatar gewoond en gewerkt. Tot voor kort was ze actief voor de zorgadviestak van Philips, in de rol van Head of the Gulf & Levant. Eerder in haar loopbaan, tussen 2010 en 2014, was ze reeds werkzaam bij de strategieconsultant in Nederland.

Eerst perspectief verbreden

“Toen ik wegging bij Gupta Strategists, zijn we nauw in contact gebleven en is het openen van een Midden-Oosten kantoor altijd een bespreekbaar idee gebleven. Ik heb met heel veel plezier bij Philips gewerkt en wilde mijn perspectief verbreden en eerst meer ervaring opdoen”, licht Van Prooijen toe. “In 2018 verhuisde ik naar Koeweit, waar ik de business verder heb uitgebreid. Na het opdoen van deze ervaring (dat wil zeggen, het opstarten van de business in een nieuw land), was ik er klaar voor en verheugd om GS Health te starten in het Midden-Oosten.”

Gupta Strategists breidt uit naar het Midden-Oosten

Gupta Strategists werd in 2005 opgericht door voormalig Arthur D. Little- en Roland Berger-consultant Anshu Gupta. Het advieskantoor biedt diensten aan het volledige spectrum van stakeholders in het zorgdomein, van verzekeraars, ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven tot overheden en toezichthouders. In ons land is Gupta Strategists sinds de oprichting uitgegroeid tot een vooraanstaand strategy en management consultancykantoor, dat nu eenzelfde reputatie in het Midden-Oosten wil gaan opbouwen.

Volop kansen voor verbetering zorg

Kansen liggen er volop, stelt Van Prooijen die, op basis van haar langjarige ervaring in de regio, vertelt dat ze ter plekke een sterke lokale wens heeft waargenomen om het zorgstelsel te verbeteren. “Er is zoveel gretigheid om zorgverlening in deze regio te verbeteren. Ook heb ik hier de enorme motivatie vanuit de overheid en zorgleiders geproefd, om tot verbetering te komen.”

Recent werd een vergelijkbare conclusie gedaan in een rapport van Gupta Strategists. Daarin kwam onder andere naar voren dat – gekeken naar de enorme investeringen – Qatar’s zorgstelsel vandaag de dag wereldwijd van een uitstekend niveau is, op sommige factoren vergelijkbaar met de geleverde zorg in Duitsland, de UK of Nederland.

In Qatar en de regio eromheen heeft het zorgdomein op andere terreinen nog een lange weg te gaan. Van Prooijen: “Er liggen goed geschreven plannen en strategieën voor de komende jaren op de plank. De grootste uitdaging zit hem in het realiseren ervan; om daadwerkelijk de zorg te verbeteren.”

Echte verandering realiseren

Van Prooijen wordt vergezeld door haar collega Kees Isendoorn, die al sinds tien jaar werkzaam is voor Gupta Strategists en eveneens is verhuisd naar het Midden-Oosten. Met de twee professionals op locatie, gelooft Gupta dat ze een belangrijke rol in de transitie kunnen spelen. “Samen met de mensen die hier zorg verlenen en de markt nog beter kennen, kunnen we de komende jaren echte verandering teweegbrengen.”

Lees voor meer informatie: Healthcare consulting firm GS Health launches in GCC.