Slimster wint prijs voor beste SEO, Leen Bakker voor beste SEA

07 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Slimster, een vergelijkingswebsite voor verschillende producten en diensten, heeft volgens een onafhankelijke jury de beste SEO-prestaties gerealiseerd in het afgelopen jaar. Leen Bakker is in de prijzen gevallen voor de innovatieve en effectieve manier waarop het SEA inzet. 

De twee bedrijven werden geprezen tijdens de Friends of Search Award, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door brancheorganisaties DDMA en IAB Nederland. Met de award willen de twee partners innovatieve campagnes in de branche een podium geven, evenals de partijen die achter de schermen een drijvende rol hebben gespeeld in de realisatie.

Drie bedrijven – A-Z Barbecue & Gourmet Party Service, Bol.com en Leen Bakker – waren genomineerd voor de Beste SEA Award. SEA staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine-adverteren in het Nederlands) en betreft het inkopen van advertentieruimte boven en onder de natuurlijke zoekresultaten. In een tijd waarin consumenten steeds vaker Google en het online kanaal raadplegen voor hun aankopen, neemt het belang van SEA in rap tempo toe.

Team van Leen Bakker

Leen Bakker ging er vandoor met de eerste prijs. De retailer werd erkend voor de manier waarop hij online adverteren combineert met offline impact. Door het gebruik van gerichtere productadvertenties naar relevante doelgroepen, in combinatie met een omnichannel-aanpak, werden de gestelde KPI’s (winkelbezoek, aankopen) van de campagne overtroffen. De campagne werd ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met adviseurs van Merkle.

Leon Ackermans, Online Marketeer bij Leen Bakker, over de resultaten: “Onze gepersonaliseerde shoppingcampagne is tot op heden een van onze meest winstgevende search-campagnes. Ook de offline impact van deze campagne is veel groter geweest dan we van te voren hadden ingeschat. Wij zijn enorm trots op het resultaat en dat we deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen.”

In de andere categorie wist Slimster de overige finalisten, Europcar en Škoda, van zich af te houden. Marco Schuurman over het geheim van de SEO-aanpak van het bedrijf: “Onze winnende strategie is een combinatie van slimme techniek, kwalitatieve content, creatief denken en een gestructureerde aanpak.”

Slimster wint prijs voor beste SEO

In het juryrapport valt verder te lezen: “Slimster heeft een zeer goed uitgevoerde migratie met het behoud van huidige verkeer en alsnog met een grote verhoging in percentage. Het geautomatiseerd taggen van content en omleiden van afbeeldingen is goed uitgevoerd. En het is erg innovatief dat het mogelijk is om met Slimster.nl te praten via Google Assistant.” De SEO-aanpak werd ontwikkeld en wordt uitgevoerd samen met het Amersfoortse search-marketingbureau Increase.

De onafhankelijke jury bestond uit nationale en internationale search-experts: Barry Adams (oprichter Polemic Digital), Brad Geddes (medeoprichter AdAlysis), Marcus Tober (Chief Innovation Officer Searchmetrics), Kate Adams (Head of Media & Measurement Specialists NL Google), Linda Hogenes (Owner technical SEO Coolblue), Areej Abuali (SEO Manager Zoopla), Frederick Vallaeys (CEO Optmyzr) en Denise Scheel (Senior EMEA Partner Marketing Lead Microsoft).