Flux Partners trekt drie nieuwe adviseurs aan

10 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Flux Partners heeft zijn team uitgebreid. Vanaf dit jaar zetten Jalmar Groenendijk, Rianne Mastop en Mark Ruessink zich in voor het adviesbureau uit Amsterdam.

In 2014 richtten Roeland Boonekamp, Paul Rimmelzwaan, Michiel Schroten, Florian Sterk en Michel Verlaan Flux Partners op. Het adviesbureau, dat zich bezighoudt met tendermanagement, projectmanagement en procurement, heeft in de loop der jaren een rijk klantenbestand opgebouwd. Denk hierbij onder meer aan opdrachtgevers als SAAB, Boskalis, Universiteit Utrecht, Strukton, Ballast Nedam en BAM, die inmiddels worden geholpen door de ruim vijfendertig medewerkers van Flux Partners. 

Sinds begin dit jaar ondersteunt ook Jalmar Groenendijk als Adviseur klanten van Flux Partners. Groenendijk maakte de overstap naar het adviesbureau vanuit Vialis, een bedrijf dat onder andere seinpalen, wisselstellers en overweginstallaties ontwikkelt, test, verkoopt en installeert. Bij deze organisatie was hij circa zes jaar actief: hij begon bij Vialis als Engineer en werd na vier jaar tijd benoemd tot Procesmanager. 

Hiervoor – in 2013 – rondde Groenendijk aan de Hogeschool van Amsterdam de bacheloropleiding Civiele Techniek af. Zijn scriptie schreef hij bij ingenieurs- en adviesbureau Tauw over wateroverlast in Mymensingh in Bangladesh. Tijdens zijn studietijd liep Groenendijk eveneens stage bij Boskalis, alwaar hij als assistent de aanleg van een trambaan ondersteunde. 

Jalmar Groenendijk, Rianne Mastop en Mark Ruessink - Flux Partners

Naast Groenendijk verwelkomde Flux Partners recent ook Rianne Mastop, die eerder een krappe vier jaar actief was bij Transdev, internationaal opererend openbaar vervoer-bedrijf uit Frankrijk. Binnen deze organisatie startte ze als Financial Analyst en werd hierna benoemd tot Bidwriter, een functie die ze ruim twee jaar bekleedde. Mastop begon haar professionele loopbaan als Financial Analyst bij detacheerder Qompetence. 

Eerder – in 2012 – behaalde Mastop aan de Universiteit Utrecht een mastergraad in Internationale Betrekkingen. Aan diezelfde academische instelling rondde ze twee jaar daarvoor de bacheloropleiding Geschiedenis af. Tijdens haar werkzame leven ging Mastop opnieuw de collegebanken in. Zo startte ze in 2015 aan de Open Universiteit met een schakelprogramma en rondde in 2018 de masteropleiding General Management af. 

Ten slotte startte ook Mark Ruessink begin deze maand als Adviseur bij het Amsterdamse consultancykantoor. Reussink zette hiermee de eerste stap in zijn professionele loopbaan: afgelopen jaar studeerde hij af aan de Technische Universiteit (TU) Delft in Hydraulic Engineering. Zijn masterscriptie schreef hij bij HKV Lijn in water, een organisatie die onderzoek- en adviesdiensten levert op het gebied van water en veiligheid. Aan de TU Delft behaalde Ruessink eerder een bachelorgraad in de Civiele Techniek.

Tijdens zijn studententijd zat Ruessink niet alleen met zijn neus in de boeken. Zo liep hij vijf maanden stage bij ngo The Ocean Cleanup, waar hij zich richtte op het verwijderen van plastic uit rivieren. Daarnaast was hij een half jaar in de weer als Junior Adviseur bij waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard. Verder werkte Ruessink binnen het Chileense ministerie van Infrastructuur een half jaar aan een ingenieursproject.