Flux Partners versterkt team met twee nieuwe professionals

11 maart 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Flux Partners heeft het team versterkt met twee nieuwe professionals. Afgelopen maand voegde de ervaren projectleider Ysbrand ten Houte De Lange zich reeds bij het adviesbureau, terwijl Jesse van der Mieden per deze maand is gestart als junior adviseur tender management.

Ysbrand ten Houte de Lange werkt sinds februari als Senior Adviseur Projectmanagement bij Flux Partners, Hier houdt hij zich bezig met projectbeheersing en procesmanagement binnen de organisatie. Tijdens zijn studie docent natuurkunde werkte hij als docent, maar na zijn studie is Ten Houte de Lange direct in de infra gaan werken. Hij begon bij Bam in de rol van werkvoorbereider in het kader van een wegverbreding van de A12. Hier was hij onder meer verantwoordelijk voor het plannen en voorbereiden van de uitvoering van de nieuwe infrastructuursystemen. “Ik wist toen helemaal niets van dit soort installaties laat staan van de infratechniek of projectmanagement. Ik heb veel geleerd in dit eerste jaar, qua indrukken was het een rollercoaster”, zo blikt hij terug.

Vanaf 2012 kwam hij vervolgens terecht op het tender-project SAAone voor de verbreding A1/A6 (DBFM) als werkvoorbereider Systemen namens Vialis, onderdeel van bouwconcern VolkerWessels en gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van verkeerssystemen en in het managen van verkeersstromen. Vialis was voor het enorme project verantwoordelijk voor alle installaties. De aanbesteding werd uiteindelijk gewonnen door Vialis en Ten Houte de Lange ging mee als werkvoorbereider in de ontwerpfase. Naast zijn technische kennis maakte hij toen voor het eerst kennis met projectprocessen, zoals planningsmanagement, system engineering, kwaliteitsmanagent, documentmanager, verificatie en validatie et cetera.

In navolging van het vijf jaar durende project groeide Ten Houte de Lange door naar de rol van procesmanager. “Na de oplevering van dit project rond de zomer van 2017 heb ik een aantal tenders gedaan voor Vialis om uiteindelijk te landen op een tunnelrenovatie project op Schiphol. Ik heb daar uiteindelijk 9 maanden als manager-projectbeheersing gewerkt in dit UAVgc project”, vertelt de kersverse Flux Partners senior adviseur. Gevraagd waarom hij recent de overstap naar het adviesbureau heeft gemaakt, geeft Te Houte de Lange aan: “Na een aantal maanden als manager projectbeheersing te hebben gewerkt op Schiphol, kwam ik erachter dat ik behoefte had om in andere keukens te kijken, opdrachtgevers, maar ook andere aannemers.”

Flux Partners versterkt team met twee nieuwe professionals

De ervaren projectleider voerde vervolgens veel gesprekken met diverse partijen, waaronder directe concurrenten van Vialis en VolkerWessels en verschillende ingenieursbureaus. “Na een aantal gesprekken, bleef Flux Partners het meeste hangen als leukste maar vooral meest verbredende optie”, vertelt Ten Houte de Lange, die toevoegt: “Flux geeft mij de kans om meerdere organisaties te leren kennen, afwisseling in werkzaamheden en taken en ik hoop natuurlijk nog meer ervaring op te doen en mijn kennis verder te kunnen verruimen. Flux is een enorm ambitieuze organisatie en voor mij nu de place to be!” Momenteel vervult Ten Houte de Lange nog geen vaste opdracht: “Ik spring nu bij en help collega’s binnen hun projecten. Het is voor mij nog even afwachten wat de nabije toekomst zal brengen. Maar dit gaat helemaal goed komen.”

Deze maand heeft ook Jesse van der Mieden zich bij Flux Partners aangesloten, in de rol van Junior adviseur tendermanagement. De young professional behaalde afgelopen jaar een Master in Construction Management & Engineering aan TU Delft na er eerder al een Bachelor in Bouwkunde te hebben afgerond. Zijn eerste ervaringen met aanbestedingen deed hij al tijdens zijn opleiding op. Zo deed hij voor zijn afstuderen onderzoek naar het innovatiepartnerschap. “Dit is een aanbestedingsprocedure die in 2016 is geïntroduceerd in de Nederlandse aanbestedingswet. Ik heb gekeken hoe opdrachtgevers deze aanbestedingsprocedure het best kunnen inrichten wanneer zij bouwgerelateerde innovatie willen inkopen”, vertelt Van der Mieden. 

Ook maakte hij reeds kennis met het bouw- en het projectmanagementdomein, door stages te lopen bij BAM Utliteitsbouw en Van Wijnen Projectontwikkeling West. Die ervaringen deden Van der Mieden besluiten om zijn loopbaan binnen de bouw/infra te vervolgen. Na zijn afstuderen besloot hij daarom op zoek te gaan naar een plek om zijn kennis in de praktijk om te zetten. “Ik wilde graag mijn creativiteit kwijt kunnen in mijn werkzaamheden. Ik denk dat de planfase van bouwprojecten mij hier de mogelijkheid voor biedt”, blikt hij terug.

Gevraagd naar zijn beweegredenen, spreekt Van der Mieden van een “bewuste keuze” voor Flux Partners: “Onderzoek doen is leuk, maar uiteindelijk wilde ik er zelf ook praktisch mee aan de slag. Flux Partners biedt diensten aan, aan zowel de opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde (procurement/tendermanagement). Dit biedt mij de mogelijkheid kennis op te doen aan beide zijden van de markt, ik zie dat als een grote meerwaarde.” Op de vraag wat hij bij het bureau denkt te leren, geeft hij aan: “Ik wil graag ervaring opdoen rondom de aanbesteding, aan zowel de kant van de opdrachtgever (aanbesteding inrichten) als bij de opdrachtnemer (tenderen).”