Bain & Company promoveert Erik Pot tot partner in Amsterdam

27 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft Erik Pot benoemd tot partner binnen het Amsterdamse kantoor.

De 37-jarige Pot trad in 2010 in dienst bij Bain & Company, na het afronden van zijn PhD in Quantitative Economics en master in Economics aan de Universiteit van Maastricht. Zijn proefschrift betrof een onderzoek naar economische modellen van strategische prijscompetitie. 

De kersverse partner is gespecialiseerd in strategisch en M&A-advies, met een focus op commercial/vendor due diligence- en postfusie-integratie-diensten aan private equity-bedrijven. Hij richt zich hierbij op waardecreatie binnen investeringsportfolio’s, vooral gericht op sectoren als consumentengoederen, retail & e-commerce en infrastructuur.

Erik Pot, Partner bij Bain & Company

Stephen Bertrand, Managing Partner van het Amsterdamse kantoor zegt: “Erik’s benoeming als partner is een welverdiende erkenning voor zijn bijdrage aan ons kantoor in de afgelopen tien jaar. Zijn promotie verstevigt onze leidende positie in de private equity-sector. Erik geniet ook onder de collega’s veel waardering; hij nam al meerdere interne awards in ontvangst.”

Naast zijn klantwerk is Pot de partnersponsor van de consulting support staff in Amsterdam en is actief betrokken bij de werving van MBA-kandidaten en professionals uit het bedrijfsleven.

Met de aanstelling van Pot groeit het partnerteam van Bain in Amsterdam naar zestien partners. Vorig jaar traden ook al Berry Diepeveen (overstap vanuit Bain in Zuid-Afrika), Mário Conde (overstap vanuit Bain in Brazilië) en Kyle Weza (interne promotie) toe tot de maatschap.