Maarten van Weeghel wordt partner bij Improven

27 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten van Weeghel is toegetreden tot het partnerteam van adviesbureau Improven. “Ik ben trots om partner te zijn van zo’n leuke organisatie”, zegt Van Weeghel.

De kersverse partner werkt inmiddels – juridische voorgangers meegeteld – alweer twintig jaar voor Improven. Toen het bureau in de zomer van 2016 opnieuw als Improven werd gelanceerd was hij er reeds actief, en ook in de jaren daarvoor was hij actief bij voorganger ConQuaestor Consulting en bij PwC Consulting/IBM BCS, alvorens het bedrijf werd verzelfstandigd naar ConQuaestor.

In al die jaren heeft Van Weeghel nauw samengewerkt met Jan Bosman, de managing partner van Improven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bosman “ontzettend trots” is op de benoeming van zijn collega. “Het is niet alleen een mooie stap voor Maarten, voor onze organisatie is het ook een geweldig compliment.”

Bosman voegt toe dat Improven persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. “We staan voor een juiste balans tussen enerzijds de uitdaging om te presteren en anderzijds vertrouwen, persoonlijke aandacht en ontwikkeling”, aldus de managing partner. “Maarten is hiervoor een voorbeeld voor andere professionals.” 

Maarten van Weeghel wordt partner bij Improven

Van Weeghel is verantwoordelijk voor de Projects & Change-praktijk van Improven, die organisaties helpt bij het professionaliseren van project- en projectportfoliomanagement en het opzetten van PMO’s. In zijn nieuwe rol als partner blijft hij met zijn team actief in dit complexe speelveld. “Het leuke van deze opdrachten is dat we op alle niveaus in de organisatie veranderingen realiseren”, aldus Van Weeghel. 

Naast het helpen van opdrachtgevers met ‘traditioneel projectmanagement’, zoals Prince2 of waterval, richt Improven zich ook op meer agile-aanpakken. Bij elke verandering wordt een inschatting gemaakt van de ideale aanpak. Van Weeghel: “Ik ben een groot voorstander van een ‘blended projectportfolio’, waarin een organisatie voor elke uitdaging separaat kiest welke aanpak de juiste is: waterval, agile of een hybride vorm – alles is mogelijk.”

De afgelopen jaren heeft Van Weeghel hiervoor een geheel eigen projectmanagementmethodiek met de inmiddels ingeburgerde naam ‘Pragmatisch Projectmanagement’ ontwikkeld. Deze hybride aanpak krijgt binnen de projectwereld een steeds grotere schare aanhangers.

Met de toetreding van Van Weeghel telt het partnerteam van Improven inmiddels zes partners. Andere partners binnen Improven zijn Masha Plooij-Hennequin, Oscar van Leeuwen en Louis de Koning en Ramon van den Heuvel. Zij geven samen met Bosman en Van Weeghel leiding aan ruim 100 consultants.