Ramon van den Heuvel en Louis de Koning partners bij Improven

12 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Improven heeft twee nieuwe partners aan haar gelederen toegevoegd: Ramon van den Heuvel en Louis de Koning. Van den Heuvel sloot zich reeds in 2006 aan bij Improven, terwijl laatstgenoemde al langer dan vijf jaar werkzaam is bij het organisatieadviesbureau.

Ramon van den Heuvel is al ruim twintig jaar actief in de adviesbranche. Na zijn carrière te zijn gestart bij ERP dienstverlener Oracle, sloot hij zich in 2000 aan bij PwC. Nadat het accountants- en advieskantoor in 2002 zijn consultingpraktijk had verkocht aan IBM, besloot Van den Heuvel de overstap te maken naar IBM BCS, waar hij uitgroeide tot Senior Business Consultant. Van den Heuvel is al vanaf de oorsprong van Improven actief bij de organisatie – in 2006, sloot hij zich aan bij een groot team van voormalig PwC adviseurs, die vanuit een management buy-out van IBM BCS ConQuaestor lanceerden, de juridische voorganger van Improven.

Tijdens zijn lange loopbaan van meer dan twintig jaar is Van den Heuvel betrokken geweest bij veel grote transformaties op het snijvlak van business en IT voor klanten als Blokker, Boskalis, Schiphol, Prominent, Achmea, ICL, KPN, AKZO, Toshiba en RelX, het voormalige Reed Elsevier. Hij is gespecialiseerd in onder meer IT cost reduction, ERP/ CRM implementaties, data governance, HR IT programma’s, financiële rapportage en consolidatie, en digitalisering. Sinds twee jaar geeft Van den Heuvel leiding aan de vakgroep Business IT waar hij samen met ruim twintig IT-consultants klanten in onder andere Retail, Industrie en Financial Services begeleidt in complexe transities. Ook is hij lid van het Management Team van het bureau.

Ramon van den Heuvel en Louis de Koning partners bij Improven

Louis de Koning is sinds 2012 als Associate Partner verbonden aan Improven. Daarvoor werkte hij voor Unit4, PwC (circa acht jaar), KPN en KPMG (ook circa acht jaar). De afgelopen jaren heeft hij ruime ervaring opgedaan op het snijvlak van Finance, Business IT en Risk, waaronder financial reporting vraagstukken, pakketselectie, IT Governance en privacy audits. Verder beschikt hij over expertise in onder meer governance, risk & compliance (GRC) processen, ook aan de IT-zijde van het domein, en in eCommerce processen en systemen, waaronder ook platformselectie. Naast zijn werkzaamheden als consultant doceert De Koning aan Nyenrode, waar hij het vak Accounting Information Systems verzorgt.

Managing partner Jan Bosman, die sinds de buy-out in 2006 aan het roer staat van het adviesbureau, geeft aan verheugd te zijn over de toetreding van De Koning en Van den Heuvel, met wie Improven haar footprint in het Nederlandse advieslandschap verder kan vergroten. “Improven wil de aankomende jaren duurzaam uitgroeien tot een toonaangevend adviesbureau voor het verbeteren van processen, informatievoorziening en projecten. Daarbij zetten we volop in op IT-transformatie en innovatie. Met de toetreding van Louis en Ramon en daarmee hun vakkennis, netwerk en leiderschap vergroten we onze slagkracht”, aldus Bosman. Hij voegt toe “trots” te zijn dat beide partners voortkomen uit de eigen organisatie.

Van den Heuvel over het onderscheidende vermogen van Improven: “Wij maken klanten blij door enerzijds de basis op orde te brengen met onze aanpak rond Datakwaliteit. Anderzijds is het juist de complexe toepassing van al die data in nieuwe inzichten en verdienmodellen hoe wij onze klanten helpen innoveren. Deze koers houdt Improven de komende jaren vast”. Collega De Koning vult aan: “Deze ambitie vraagt van ons een scherp oog voor mensen, systemen en processen. Maar uiteindelijk bepaalt de veranderingsbereidheid van de medewerkers of een IT-transformatie succesvol wordt of niet. Dus ook in het betrekken van de organisatie, the human touch, blijven we graag het verschil maken”.

Eerder deze maand voegde Improven Ivo Heijtel en Willem-Jan Vos toe aan het adviesteam.