Menno van Drunen draagt stokje over aan Sander van der Laan

24 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

12,5 jaar nadat hij Supply Value oprichtte draagt CEO en eigenaar Menno van Drunen het stokje over aan Sander van der Laan. “Sander is als ondernemende manager de uitgelezen kandidaat om de volgende fase in onze groei te realiseren”, aldus Van Drunen.

In de zomer van 2007 begon Van Drunen in het Gelderse Arnhem zijn eigen adviesbureau. Sindsdien ondersteunt Supply Value opdrachtgevers bij vraagstukken op het gebied van procurement, supply chain, performance en digital.

“De afgelopen 12,5 jaar heb ik samen met ons team en onze partners gewerkt aan de ontwikkeling van Supply Value tot wat het nu is: een toonaangevend en onafhankelijk strategie-advies en -implementatiebureau met diepgaande kennis op het gebied van ketensamenwerking”, vertelt de oprichter.

Sander van der Laan en Menno van Drunen - Supply Value

“Vanaf dag één hebben wij de medewerker en de klant centraal gezet in alles wat wij doen. Mede als gevolg daarvan beoordelen klanten onze dienstverlening met een 8,7 (2017-2019) en onze medewerkers ons als werkgever met een 8,4. Cijfers waar ik trots op ben omdat ze de positieve impact die we maken en het werkgeluk dat we creëren representeren.”

Sinds de start wist Supply Value flink te groeien: “Met een kleine 60 professionals creëerden we in 2019 in ruim 100 projecten impact bij klanten in de private en publieke sector”, aldus Van Drunen. “Komende tijd gaan we vanuit Supply Value inzetten op verdere groei en verder aan de slag met het realiseren van de waardeketen van de toekomst bij onze klanten.” Aan Sander van der Laan de taak om deze volgende groeifase in te luiden.

De kersverse Managing Partner beschikt over ruim tien jaar ervaring in de professionele dienstverlening, waarin hij heeft gewerkt voor klanten als KPN, PostNL, Eneco en UWV. Bij deze opdrachtgevers heeft hij verbeterprogramma’s uitgevoerd, leidinggegeven aan business units en nieuwe (digitale) concepten neergezet. Hij sloot zich in het najaar van 2018 als Managing Consultant aan bij Supply Value en gaf in die hoedanigheid het afgelopen jaar leiding aan de businessunits Supply Chain, Performance Management, Portfolio, Project & Change Management en Digital. 

“Hij kent de organisatie en onze klanten goed en ik heb alle vertrouwen in zijn leidinggevende en ondernemende capaciteiten”, aldus Van Drunen. “Daarbij komt dat hij ondersteund zal worden door een goed en ervaren (management)team.”

Van Drunen blijft zelf actief betrokken bij zijn bedrijf. Sinds de troonwissel is hij statutair directeur, ambassadeur en strategisch adviseur. “Daarnaast blijft ik betrokken bij een beperkt aantal strategische projecten”, geeft hij aan. “Dat geeft mij ook ruimte om aandacht te besteden aan mijn andere bedrijven, mijn gezin en om even serieus na te denken over de volgende stappen die ik wil zetten.”

Vervelen zal de vertrekkend CEO zich dus niet snel. Zo richtte hij vorig jaar nog twee bedrijven op – managementadviesbureau Innpact en IT-dienstverlener Next Senz.