Inter Actus begeleidt overname van Opel-dealer Cremers

27 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Groet Auto heeft Opel-dealer Cremers overgenomen. Daarmee voegt het familiebedrijf uit Den Helder het Duitse automerk toe aan zijn aanbod, dat verder bestaat uit Mazda, Peugeot en Hyundai. Bij de aankoop van Cremers werd Groet bijgestaan door Inter Actus.

“We zijn al een tijdje met deze overname bezig en doen dit om ons marktaandeel in de Kop van Noord-Holland te vergroten”, vertelt Arjan Groet, hoofd verkoop bij Groet Auto.

“Schaalvergroting en stroomlijning is voor ons noodzakelijk om rendabel te blijven omdat de hoeveelheid verkochte auto’s afneemt en de marges kleiner worden. Ook trends als private lease en elektrificering spelen hier een rol in. De Peugeot-werkzaamheden in Schagen verplaatsen we naar het Opel-pand en dat levert een flinke kostenbesparing op.”

Inter Actus begeleidt overname van Opel-dealer Cremers

Met de overname van Cremers komt een einde aan de 72 jaar dat de Schaagse Opel-dealer in handen was van Jos Cremers. Nieuwe eigenaar Groet Auto vindt zijn oorsprong in 1977, toen Jan en Tineke Groet een autobedrijf begonnen met de merken Lada en Zastava.

In 1984 ruilden ze de Oost-Europese merken in voor het Japanse Mazda. Later kwamen daar nog Peugeot en Hyundai bij, en nu dus Opel. Ook beschikt Groet over een tankstation en een banden-, onderhouds- en apk-bedrijf, beide gevestigd in Den Helder.

Peugeot en Opel – die beide evenals Citroën deel uitmaken van de Franse autogroep PSA – brengen dit jaar alle twee een elektrische auto op de markt, respectievelijk de e-208 en de Corsa-e. “Ik denk zeker dat het aantal verkochte EV’s omhoog gaat door de introductie van deze modellen”, stelt Groet, die ziet hoe snel het verkoopaandeel van elektrische voertuigen aan het toenemen is. “De verkoop van EV’s kan dit jaar zelfs op vijf tot tien procent van het totaal uitkomen.”

Bij de overname van Cremers werd Groet ondersteund door adviseurs van Inter Actus – een in Waalwijk gevestigde consultancy die zich met diensten op gebieden als business development en corporate finance richt op ondernemers. “Voor Groet Auto hebben we de gehele overname van Opel-dealer Cremers mogen begeleiden”, aldus het bureau.

“Het mooiste aan deze overname is de mening van onze klant; ‘We zijn ontzettend blij met deze overname en zijn klaar om er een succes van te maken. Bij deze wil ik jullie allen heel hartelijk bedanken voor de inspanningen die jullie voor ons hebben gedaan!’”