UPD breidt directie uit met ervaren consultant Erwin Rexwinkel

21 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Erwin Rexwinkel, een voormalig partner bij Deloitte en First Consulting, is toegetreden tot de directie van continu verbeteren-specialist UPD.

Het nieuwe directielid neemt zo’n 30 jaar aan consultancy-ervaring mee naar UPD. Eerder was hij partner bij grote kantoren als Deloitte Consulting, Andersen Consulting en PwC Advisory, en bij de kleinere bureaus Bright & Company en Strategic Management Centre. 

Via een gezamenlijke relatie kwam hij recent in contact met UPD. “Vanaf de eerste kennismaking was het goede gevoel en de click er meteen. Zodra je bij UPD binnenloopt voel je de drive van de mensen en de positieve energieke vibe. De ambities van UPD spraken me enorm aan en ik zag direct de strategische kansen. Ik ben dan ook blij dat we nu samen aan de slag kunnen”, zegt Rexwinkel.

Dienstverlening professionaliseren

Samen met Jof Houben en Wilco Bloem vormt Rexwinkel de driekoppige directie, die de dagelijkse operationele leiding heeft over UPD. Hij wordt verantwoordelijk voor de dienstverlening rondom consulting en opleidingen, en krijgt als taak mee om deze diensten verder te professionaliseren en uit te breiden. 

UPD breidt directie uit met ervaren consultant Erwin Rexwinkel

Rexwinkel zegt kansen te zien in de markt, mede door de aanhoudende vraag naar ondersteuning bij strategierealisatie en verandercapaciteit. “UPD heeft enorme kennis van en ervaring met methoden op het vlak van continu verbeteren en veranderen. Wij kunnen klanten bij uitstek helpen, van opleiden tot en met het begeleiden bij het realiseren van strategie, verbeteringen en veranderingen.” 

Voor UPD volgt de bestuursuitbreiding op twee eerdere ontwikkelingen, vertelt Joris van de Lindeloof, directeur en partner van UPD. Allereerst, “onze ambities voor de aankomende jaren vragen nu om additionele kennis en ervaring. Deze brengt Erwin mee.” UPD telt momenteel ruim 60 medewerkers werkzaam in de sectoren industrie, overheid, onderwijs en de zakelijke dienstverlening. 

Ondersteuning bij strategierealisatie

Ten tweede, de veranderende klantvraag heeft gezorgd dat UPD steeds vaker op strategisch niveau acteert. Van de Lindeloof zegt hierover: “De afgelopen jaren zien we onze rol verschuiven, van het helpen een aantal processen te verbeteren of een afdeling te begeleiden, naar ondersteuning bij strategierealisatie met een integrale verbeteraanpak. Continu verbeteren en vernieuwen wordt in toenemende mate een bedrijfsstrategie.”

“In lijn daarmee kwamen we tot de conclusie dat we voor ónze strategierealisatie extra kennis, ervaring en slagkracht nodig hadden. Die vonden we in Erwin”, besluit Van de Lindeloof.