Wim Klei-Overklift Vaupel Kleyn directeur van RadarAdvies

14 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wim Klei-Overklift Vaupel Kleyn is per begin deze maand de nieuwe directeur van RadarAdvies. Hij volgt Omar Ramadan op, die na zestien jaar bij het bureau de stap maakt naar het onderwijs. 

Met het doorgeven van het stokje aan Wim Klei-Overklift Vaupel Kleyn ligt het leiderschap van RadarAdvies in vertrouwde handen. De nieuwe directeur is al sinds 2003 werkzaam bij RadarAdvies, de laatste jaren als teammanager en lid van het managementteam. 

Klei-Overklift Vaupel Kleyn richt zich zelf op vraagstukken in het sociaal domein. “Van (jeugd)zorg, radicalisering, inburgering en de democratische rechtsorde tot de Wmo en GGZ. Stuk voor stuk opgaven die gaan over de meest kwetsbare groepen in onze samenleving”, legt hij uit. “Mijn blikveld is breed. Ik zoek naar samenhang tussen maatschappelijke vraagstukken.” 

Aan de ervaren bestuurder de taak om RadarAdvies verder op de kaart te zetten. Het bureau, dat is gevestigd in Amsterdam, helpt opdrachtgevers met uiteenlopende sociale thema’s, en bestaat uit een team van zo’n 55 adviseurs, onderzoekers en projectmanagers.

Wim Klei-Overklift Vaupel Kleyn directeur van RadarAdvies

“Waar ik het meest trots op ben? Wij weten niet alleen wát er moet gebeuren; wij zijn vooral van het hóe. We zijn uitgesproken en zeggen waar het op staat. Geen bureau dat louter rapporten schrijft. We zijn een denktank én een doebureau. We zijn daar goed in”, zegt Klei-Overklift Vaupel Kleyn, die in het verre verleden voorlichter was van jongerenorganisatie CNV en de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. 

Klei-Overklift Vaupel Kleyn treedt in de voetsporen van een zeer ervaren bestuurder. Omar Ramadan gaf maar liefst tien jaar leiding – vanaf zijn 32ste – aan RadarAdvies, en onder zijn vleugels wist het bureau uit te groeien tot een gevestigde speler in ons land, evenals tot een speler die Europabreed actief is voor de Europese Commissie op het gebied van radicaliseringsvraagstukken.

Per 1 januari van dit jaar is Ramadan gestart als voorzitter van het College van Bestuur bij Sofia Scholen, en geeft samen met Eveline Miltenburg-Driest leiding aan het tweekoppige bestuur. Met 7.000 leerlingen op 29 scholen is Sofia Scholen een van de grotere koepels voor primair onderwijs. 

Ramadan besloot de overstap te maken omdat “geen andere maatschappelijke organisatie acht jaar lang, vijf dagen per week, zes uur per dag impact heeft”, schrijft hij op LinkedIn. “Omdat onze kinderen er beginnen als onzekere kleuter en eindigen als wereldwijze puber. Omdat een goede basisschool getalenteerde kinderen laat excelleren. En omdat kinderen die met weinig kansen beginnen op een goede basisschool een fundament voor maatschappelijk succes ontwikkelen.” 

Collega’s hadden verwacht dat hij allang vertrokken zou zijn. “Maar de diversiteit aan opdrachten maakt werken bij Radar een wereldbaan op zich”, geeft Ramadan aan. “Ik wil geen soort beleidsambtenaar worden of bestuurder van een ander consultancybureau.” Hij had juist de ambitie om bestuurder te worden van een uitvoeringsorganisatie in het publieke domein. Ramadan: “Ik wil oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken blijven bieden en ik vind het wel stoer om de chef te zijn bij een fikse publieke instelling als Sofia Scholen.”

Ondanks dat afscheid nemen van collega’s “pijn doet”, laat hij RadarAdvies met een gerust hart achter. “RadarAdvies gaat in 2020 een nieuwe fase in met een nieuw managementteam. Er zijn veel jonge mensen, en het bureau werkt aan nieuwe uitdagende en urgente onderwerpen”, besluit Ramadan.