Alex van Leijden verruilt Bewegin voor zusterbedrijf innergo

09 januari 2020 Consultancy.nl

Na het tweejarige talentenprogramma van Bewegin stroomt Alex van Leijden door naar zusterbedrijf innergo. In gesprek met Consultancy.nl vertelt hij over de afgelopen periode en over zijn ambities bij innergo. “Als consultant wil ik werk leuker en beter maken.”

Alex van Leijden is de eerste die vanuit Bewegin de overstap maakt naar innergo. “Bewegin biedt een innovatief traineeship, waarin het jonge talenten koppelt aan gevestigde organisaties, zodat ze elkaar kunnen versterken. Zusterbedrijf innergo is implementatiespecialist in de publieke sector. Beide organisaties stellen leren en ontwikkelen centraal”, vertelt Van Leijden. 

Voor talenten biedt Bewegin een gevarieerd, tweejarig programma met veel en zeer diverse trainingen. Van Leijden rondde dit programma onlangs als een van de eerste talenten af. Alex: “Bewegin was een geweldige boost voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vooral de trainingen over procesanalyse en -verbetering, effectief samenwerken en commerciële vaardigheden sprongen er voor mij uit. Ook omdat ik die direct in de praktijk kon toepassen.” Daarnaast heeft Van Leijden diverse internationaal erkende certificaten behaald, waaronder Prince2, Lean Yellow Belt & Green Belt, en Professional Scrum Master. 

Veel geleerd

Van Leijden vervolgt: “De kennis die ik bij Bewegin heb opgedaan, ook binnen de projecten bij opdrachtgevers, kan ik bij innergo goed gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld veel gewerkt aan het verbeteren van de datakwaliteit. Een actueel thema waar ik hopelijk nog vaker mee aan de slag zal gaan.”

Alex van Leijden - innergo

“Ik heb veel over mezelf geleerd én veel plezier beleefd. Bij Bewegin tref je de andere talenten regelmatig. Op de opdracht, tijdens trainingen en natuurlijk bij borrels en teamuitjes. Ik heb vooral goede herinneringen aan de gezamenlijke wintersport trip met innergo naar Oostenrijk. Dat was echt een hoogtepunt. En met zijn allen naar de karaokebar was ook geniaal.”

Al met al kijkt Van Leijden terug op twee mooie jaren. “Mijn tijd bij Bewegin kende veel hoogtepunten. Het afronden van mijn eerste opdrachten bijvoorbeeld. Ik heb in de eerste paar maanden onderzoek gedaan naar de behoeften rondom oppervlaktedata bij een woningcorporatie en geholpen bij het creëren van een nieuwe controle op huurprijswijzigingen. Deze eerste successen gaven me, naast veel voldoening, ook toegang tot meer en uitdagendere projecten binnen die woningcorporatie.”

Het menselijke aspect

Nu zijn tijd bij Bewegin erop zit, stapt Van Leijden met veel enthousiasme aan boord bij innergo. “Een baan in de consultancy was al meteen de beoogde vervolgstap”, geeft Van Leijden aan. “En dan het liefst een rol in de implementatie en change consultancy. Ik heb dit vakgebied gekozen omdat het mij de mogelijkheid biedt dichtbij de werknemers van mijn opdrachtgever te gaan staan en hen op dagelijkse basis te ondersteunen bij het realiseren van verbetering.” 

Van Leijden, over zijn rol als consultant: “Ik wil positieve impact hebben op effectiviteit en werkplezier. We brengen een groot deel van ons leven door op het werk. Ik wil zorgen dat de mensen waarmee ik in aanraking kom hun werk leuker gaan vinden, door het makkelijker of juist uitdagender voor hen te maken. Net wat iemand nodig heeft.”

Bij innergo is hier ruimte voor, stelt Van Leijden: “Bij innergo wordt natuurlijk scherp naar processen en systemen gekeken, maar zonder het team van de opdrachtgever uit het oog te verliezen. Want zij moeten betere prestaties uiteindelijk waarmaken in de praktijk. Vanuit mijn opdrachten bij Bewegin heb ik van dichtbij kunnen zien hoe de visie van innergo positieve impact heeft op de dagelijkse praktijk bij opdrachtgevers.”

Ook de andere kenmerken van innergo hebben Van Leijden enthousiast gemaakt tijdens zijn sollicitatie: “Innergo bestaat uit een hecht team, waarin mensen voor elkaar klaarstaan. Er is veel aandacht en respect voor elkaar en iedereen wil het elke dag beter doen. Dat zijn de kenmerken van een team waar ik graag deel van uitmaak. Bovendien helpen zowel innergo als Bewegin opdrachtgevers bij leren en ontwikkelen. Daar zit dus een mooie continuïteit in.”

“Innergo bestaat uit een hecht team, waarin mensen voor elkaar klaarstaan. Er is veel aandacht en respect voor elkaar en iedereen wil het elke dag beter doen.”

Maatschappelijke impact

Door de stap naar innergo blijft Van Leijden actief in de (semi-)publieke sector. “Hier liggen de eisen vanuit wet- en regelgeving vaak hoog. Dit maakt dat er vaak een grote behoefte ligt om processen en werkzaamheden aan te passen zodat er aan de wettelijke kaders kan worden voldaan. Een interessant veld voor een change consultant. Zeker omdat je met je werk ook nog eens een positieve bijdrage levert aan de maatschappelijke impact van je opdrachtgever.”

Eerste opdracht

Voor zijn eerste opdracht bij innergo helpt Van Leijden samen met een van zijn collega’s een Amsterdamse woningcorporatie bij het organiseren van datakwaliteit. “De corporatie zit midden in een ERP-migratie, dat brengt veel interessante datakwaliteit-vraagstukken met zich mee. Ik ga met deze vraagstukken aan de gang, en breng vervolgens vanuit die praktijkkennis advies uit over hoe dit in de toekomst kan worden aangepakt.”

“We zijn al goed op gang met het ontwerp van het toekomstige datakwaliteitsproces en ik ben ondertussen een plan van aanpak aan het schrijven voor het invoeren van dit proces in de organisatie”, geeft hij aan.

De eerste, maar zeker niet de laatste

Van Leijden is naar verwachting zeker niet de laatste die vanuit Bewegin doorstroomt naar innergo. Naar verwachting zullen in de toekomst nog meer jonge change-talenten zijn voorbeeld volgen. Van Leijden: “Wanneer je kijkt naar de overlap tussen de profielen van Bewegin en innergo, dan is dat alleen maar logisch. Een aantal oud-collega’s van Bewegin heeft ook interesse getoond in dezelfde overstap. Het is een erg leuk vooruitzicht om hen straks weer als collega’s te mogen verwelkomen.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius - a company of RoyalHaskoningDHV AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview Critical Minds De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Student Consultant Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Velox Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup