PwC wordt kennispartner van startup-incubator YES!Delft

20 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC is kennispartner geworden van YES!Delft. De accountancy- en adviesorganisatie schaart zich met het partnership onder een grotere groep van bedrijven die samenwerken met de incubator uit Delft en Den Haag.

Volgens Edwin van Wijngaarden en Noor Sanders, beiden partner bij PwC, is het voor bedrijven als PwC steeds belangrijker om samen te werken met externe partijen. “De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Dit biedt kansen, maar ook de nodige uitdagingen: voor PwC zelf en voor onze klanten. Om de belangrijke vragen van vandaag maar ook van morgen te kunnen beantwoorden moeten we samenwerken met andere partijen.” 

Het is vooral door de rappe digitale disruptie dat samenwerkingen binnen een ecosysteem belangrijker geworden zijn dan ooit tevoren. Waar het vroeger nog mogelijk was concurrenten in isolatie innovatief te overtreffen, door slimme producten en diensten, zorgt het complexe en verbonden landschap van vandaag dat er meer nodig is om succesvol te zijn.

De markt is veranderd

Bedrijven moeten in toenemend tempo beschikken over diepe expertise en digitale vaardigheden, en wendbaar (agile) genoeg zijn om hun producten en diensten het snel op de markt te brengen. Dit vraagt om samenwerking. “YES!Delft is een voorbeeld van zo’n samenwerking”, aldus Van Wijngaarden en Sanders. “Door het verbinden van onze kennis en ons netwerk aan dat van YES!Delft kunnen we elkaar versterken en samen het verschil maken.”PwC wordt kennispartner van startup-incubator YES!Delft

Het incubatorprogramma uit Delft helpt startups groeien. Het stimuleert studenten, professionals en wetenschappers om te ondernemen en ondersteunt bij het realiseren van hun ambities. Sinds de oprichting zo’n vijftien jaar terug is YES!Delft erin geslaagd een omgeving te creëren, het zogenaamde ‘YES!Delft Ecosystem’, waarbinnen innovatieve startups alle gewenste ondersteuning krijgen om hun idee om te zetten naar een marktrijp product. Dankzij het incubatorprogramma zijn inmiddels veel innovatieve startups uitgegroeid tot spelers van wereldallure, en worden nu de toonaangevende spelers van de toekomst gevormd.

Als kennispartner gaat PwC op verschillende domeinen experts leveren aan de startupprogramma’s van YES!Delft. Ook kunnen de startups gebruikmaken van het netwerk van PwC en gaat YES!Delft PwC ondersteunen bij zijn innovatievraagstukken. Thema’s waar PwC naar verwachting zal ondersteunen zijn onder andere kunstmatige intelligentie (AI), robotisering, MedTech en algemene groei- en corporate finance-vaardigheden. “De startups in het Yes!Delft ecosysteem werken aan technologieën die mogelijk een oplossing kunnen bieden voor de vragen waar deze klanten voor staan”, leggen Van Wijngaarden en Sanders uit. 

Alleen de beste partners

Evert Jaap Lugt, Managing Director van YES!Delft, is verheugd met de toetreding van PwC: “Bij onze ambitie om tot de top te blijven behoren hoort een actief en omvangrijk ecosysteem. Daarin passen alleen de beste partners. PwC is een aansprekende naam en we zijn dan ook blij dat zij hun kennis en expertise willen inzetten om de startups in ons ecosysteem verder te helpen."

Met de gesloten samenwerking, voegt PwC zich bij een bredere groep van partners van YESDdelft!. Eerder hebben onder meer Rabobank, Shell, Tata Steel, Bol,.com, APG, Albert Heijn, TNO, Haagse Hogeschool, 3M, DSM, Brand New Day en diverse gemeenten zich als partner verbonden. Ook adviesorganisaties EY
 en Royal HaskoningDHV zijn partner van YES!DElft.