Omzet KPMG Nederland neemt toe met 9%, Advisory groeit met 12%

19 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG Nederland heeft na een aantal magere jaren zijn groei weer weten te versnellen. In het laatste financiële boekjaar, heeft het accountancy- en advieskantoor 9% groei weten te boeken, waarmee het zich de groei-koploper van de Big Four mag noemen.

De totale omzet van KPMG Nederland nam toe naar €530 miljoen, zo’n €90 miljoen meer dan vier jaar geleden. De winst voor belasting steeg met 2,7% naar €64 miljoen. Stephanie Hottenhuis, die sinds juli vorig jaar aan het roer staat bij het kantoor, toont zich verheugd met het resultaat: “Ik ben tevreden met de groei die wij het afgelopen boekjaar hebben behaald. Maar nog belangrijker is het toenemende vertrouwen van onze opdrachtgevers – dit zien wij onder andere terug in de aanhoudende, hoge klanttevredenheid.”

Advisory snelste stijger

Assurance, zo blijkt uit de cijfers, is KPMG’s grootste afdeling gebleven in Nederland, met een gegenereerde omzet van €295 miljoen, 7,5% meer dan vorig jaar. Advisory was wederom de snelste stijger: de omzet van Advisory nam met 11,8% toe naar €214 miljoen. 

Omzetontwikkeling van KPMG Nederland

Met de gerealiseerde groei van 9% is KPMG sneller gegroeid dan zijn drie Big Four-branchegenoten. Deloitte, de grootste van de vier in ons land, groeide met 8%, PwC met 6% en EY met 5%.

3.500+ professionals

Het aantal werknemers van KPMG is met 8% toegenomen tot net boven de grens van 3.500. De samenstelling van het personeelsbestand wordt almaar diverser, zegt de van oorsprong Bulgaarse Hottenhuis. “Onze medewerkers zijn afkomstig uit 66 landen, en van alle new hires in het afgelopen boekjaar is 41% vrouw [een toename van 4%].” 

Ze voegt toe: “We hebben weer een stap gezet naar een nog meer inclusieve en diverse organisatie. We zien dit als een prioriteit: we formuleren doelstellingen, houden onszelf verantwoordelijk en valideren onze processen rond promotie, werving en beoordeling op genderneutraliteit.”

Omzetontwikkeling van KPMG International

Over 2020 is Hottenhuis optimistisch gestemd. “We zullen het komende jaar verder versnellen. Met ons aanwezige talent vertrouw ik erop dat we samen het momentum kunnen behouden om nog verder te groeien. Daarbij blijven we verandering in de maatschappij bevorderen en waarde leveren aan onze klanten.”

De Tax-praktijk van KPMG, KPMG Meijburg, is in ons land een aparte member firm en vormt geen onderdeel van het jaarverslag van KPMG Nederland. De omzet van KPMG Meijburg ligt rond de €170 miljoen.

Wereldwijde resultaten

Eerder deze week maakte ook KPMG International zijn resultaten voor het boekjaar 2019 bekend. Wereldwijd steeg de omzet met 6% naar een kleine $30 miljard. De meeste omzet wordt gegeneerd door consultants in de Advisory-praktijk.