Drie Novianen over hun eerste maanden bij Novius

03 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Kaj Gruppelaar, Coen Smit en Michiel Oostrum werken inmiddels al enkele maanden bij Novius. De redactie van Consultancy.nl sprak met de drie professionals, die hun eerste ervaringen bij het adviesbureau deelden. 

Na bijna drie jaar bij databureau Xomnia in Amsterdam als Consultant te hebben gewerkt, maakte Kaj Gruppelaar de overstap naar Novius. Gruppelaar, die momenteel drie maanden actief is voor het adviesbureau uit Langbroek, vertelt dat hij goede herinneringen heeft aan zijn start: “Ik heb veel geleerd tijdens mijn eerste weken bij Novius. Zo voerde ik veel kennismakingsgesprekken waardoor ik zag waar anderen mee bezig zijn en aan wie ik welke vragen kan stellen. Ook heb ik vakinhoudelijk veel bijgeleerd. Het is fijn om te zien hoeveel kennis hier aanwezig is.” 

Gruppelaar, in het bezit van een mastergraad in Organisatiekunde & Verandermanagement (Universiteit Utrecht), legt uit dat zijn interesse in business en IT zijn keuze voor Novius heeft bepaald: “Om die reden ben ik hier gaan werken als Business Consultant. In deze rol kan ik namelijk organisaties technologie laten benutten om doelen te behalen.” Inmiddels is hij vanuit Novius in de weer met zijn interessegebied: “Ik ben momenteel bezig met mijn eerste opdracht: het opstellen van het datamanagementbeleid voor een verzekeraar. Erg uitdagend!”

Kaj Gruppelaar, Coen Smit en Michiel Oostrum

Naast Gruppelaar startte ook Coen Smit eerder dit jaar bij Novius als Business Consultant. Op dit moment zet hij zich vanuit Novius met veel plezier in als Informatie Analist bij Schiphol Group. Hij is actief binnen het Capital Programme (CP) van Schiphol: “Het CP is de projectorganisatie die grote bouwprojecten op de luchthaven aanstuurt. Schiphol heeft namelijk meer ruimte nodig om de groei van het aantal reizigers op te kunnen vangen. Daarnaast zet Schiphol vol in op het gebruik van innovaties om passagiers zo snel en plezierig mogelijk te begeleiden in het vertrek- en aankomstproces.” 

Smit, die aan de Rijksuniversiteit Groningen de masteropleiding Change Management afrondde, laat weten zich na vijf maanden al echt thuis te voelen bij Novius: “Het is heerlijk om voor een interne leergang naar ons prachtige pand in Langbroek te rijden. De omgang met collega’s vind ik erg prettig: iedereen staat voor elkaar klaar. Daarnaast geloof ik in onze unieke Novius-aanpak: door de integrale kijk op organisaties zijn we in staat de kracht van mens, proces en informatietechnologie te bundelen voor onze klanten. Verder merk ik dat Novius openstaat om ook actief mee te denken en mee te werken aan het verbeteren van de interne organisatie. Ik zit hier de komende tijd beslist nog op mijn plek.” 

Ten slotte verwelkomde Novius, gelijktijdig met Gruppelaar, ook Michiel Oostrum als Business Consultant. Eerder behaalde hij aan de Radboud Universiteit zijn mastergraad in Bedrijfskunde, waarna hij aan de slag ging als Supply Chain Planner op het hoofdkantoor van supermarktketen Spar. Oostrum beschouwt zijn overstap als een mooie uitdaging: “Novius staat erom bekend inhoudelijk sterk te zijn en echt toegevoegde waarde te leveren. Voor mij de ideale mogelijkheid om mezelf persoonlijk te ontwikkelen en klanten van Novius verder vooruit te helpen.”

Recent startte Oostrum met zijn eerste opdracht vanuit Novius bij een octrooi- en merkenbureau. “In de tussentijd heb ik goed de tijd gehad om Novius en mijn collega’s te leren kennen. Samen met mijn collega Kaj Gruppelaar heb ik aan een case gewerkt om bekend te raken met bepaalde werkwijzen. Verder heb ik tijdens mijn start inhoudelijk al het nodige geleerd, ben ik op werkbezoek geweest bij collega’s en heb ik trainingen gevolgd. Kortom: een leuke en leerzame beginperiode waardoor ik met een goed gevoel kon starten met mijn eerste opdracht.”