Intermedius trekt Jimmy Hardenbol en Rosanne Jansen aan

06 november 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Intermedius heeft twee nieuwe professionals aan boord gehaald: Jimmy Hardenbol en Rosanne Jansen. Beiden zijn gestart in de rol van adviseur.

Jimmy Hardenbol is afgelopen maand aangesteld als Consultant Portfoliomanagement en is verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling en -inrichting met behulp van strategisch portfoliomanagement. Bij de gemeente de Ronde Venen voert hij als adviseur strategisch portfoliomanagement op dit moment zijn eerste opdracht uit. Daarnaast volgt hij nog masteropleiding in Business Administration aan de NCOI Hogeschool, die hij naar verwachting volgend jaar zal hebben afgerond.

Gedurende zijn loopbaan heeft Hardenbol ervaring opgedaan met het hervormen van afdelingen, implementeren van portfoliomanagement, Agile-transformatie en projectmanagement bij de Rijksoverheid. Aanvullend hierop heeft hij onderzoek gedaan naar de veranderbereidheid binnen het zelfstandige bestuursorgaan ‘Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs’. Hardenbol begon zijn loopbaan in de accountancy, als assistent accountant bij MEFAD en werkte ook enkele jaren als Junior Associate bij PwC.

Hij is verheugd over zijn nieuwe uitdaging bij Intermedius, waar hij zich naar eigen zeggen meteen thuis en welkom voelde: “De collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam. Er is enorm veel kennis, ervaring en enthousiasme aanwezig en ik ben trots dat ik hier mijn steentje aan bij kan dragen.”

Gevraagd naar welke kwaliteiten de kersverse organisatieadviseur portfoliomanagement naar zijn nieuwe werkgever heeft meegebracht, wijst Intermedius onder meer op zijn vermogen om strategische doelen te vertalen naar tactisch en operationeel niveau. Ook is hij “goed in het op een begrijpelijke wijze uitleggen van complexe vraagstukken”. Bovendien wijst het adviesbureau op zijn achtergrond in accountancy en toegepaste psychologie in combinatie met zijn “sterke analytisch vermogen” en zijn “mensgerichte kijk op verandermanagement”. Intermedius besluit: “Dit maakt hem in staat om op ieder niveau in de organisatie verbinding te leggen.”  

Rosanne Jansen en Jimmy Hardenbol - Intermedius

Rosanne Jansen kan inmiddels terugkijken op een geslaagde eerste maand bij Intermedius, waar ze net als Hardenbol is aangesteld als Consultant Portfoliomanagement: “Vanaf de eerste dag voelde ik mij direct thuis in het team en de organisatie. De kennis, ervaring en openheid in de organisatie spreken mij aan.” Ook Jansen is gestart met haar eerste opdracht: ‘Planning & Progress’ bij Energie Data Services Nederland (EDSN).

Ze legt uit wat haar in haar werkzaamheden motiveert: “Ik krijg enorm veel energie wanneer ik structuur en overzicht kan bieden aan mijn omgeving, zodat we focussen op enerzijds efficiënter en met grotere toegevoegde waarde aan de slag kunnen gaan en anderzijds beter kunnen samenwerken.” In het bijzonder draagt ze graag bij aan organisatietransformaties, zo schrijft ze op LinkedIn: “Als professional heb ik een sterke intrinsieke motivatie om verandering teweeg te brengen binnen organisaties. Hierin vind ik het belangrijk de menselijke kant mee te nemen in veranderende processen. Met een hands on aanpak en een open houding ben ik de verbindende factor in het realiseren van verandertrajecten.”

Met het oog op verandertrajecten, laat de kersverse adviseur weten wat ze in het bijzonder waardeert aan haar nieuwe werkgever: “Ik vind het fijn dat er door Intermedius bij verandertrajecten – naast de proceskant – ook gekeken wordt naar cultuur en gedrag in organisaties. We hebben op deze manier dezelfde overtuiging dat bij succesvol willen veranderen de crux vooral zit in gedrag en communicatie met de mensen in een organisatie.” Die visie en ervaring zet Jansen nu met plezier in bij haar eerste opdracht.

Voorafgaande aan haar start bij Intermedius rondde behaalde Jansen een mastergraad in Sociale- Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2017 ging ze aan de slag als Project Manager bij Dialoguetrainer, een organisatie die professionals en studenten oplossingen biedt voor het verbeteren van hun gespreksvaardigheden. In haar rol voerde Jansen de regie over de implementaties bij klanten van deze oplossingen. Als psycholoog wist ze de kennis van gespreksvaardigheden in te zetten voor het verder optimaliseren van de dienstverlening.

Intermedius is verheugd over de versterking met Jansen, en zegt over haar toegevoegde waarde: “Rosanne kan je omschrijven als een energieke en gedreven dame die graag met een gezonde dosis humor aan de slag gaat. Ze heeft ervaring opgedaan in verschillende branches die goed pasten bij haar studie achtergrond.”