Common Eye trekt Tibor van Bekkum aan als associate partner

29 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Common Eye heeft een ervaren professional aan boord gehaald: Tibor van Bekkum. Hij is afkomstig van Valuebridge, waar hij de afgelopen acht jaar de rol van Partner heeft vervuld en zich richtte op vraagstukken rondom positionering en organisatie-identiteit.

“Ik kijk er naar uit om een inhoudelijke, zinvolle bijdrage te leveren aan de enorme berg kennis die er op het gebied van samenwerking al ligt”, aldus Van Bekkum, die bij zijn nieuwe werkgever is aangesteld als Associate Partner. Gevestigd in Bilthoven en met ruim twintig professionals, is Common Eye
 een adviesbureau dat adviseert, evalueert, begeleidt en trainingen verzorgt op het gebied van samenwerken.

Van Bekkum is een senior adviseur met uitgebreide ervaring op het snijvlak van positioneringstrategie en organisatie-identiteit en met samenwerkingsvraagstukken op dit gebied. Gedurende zijn loopbaan van meer dan vijftien jaar heeft Van Bekkum uiteenlopende organisaties in transitie, netwerken en samenwerkingsverbanden mogen adviseren en begeleiden op het gebied van ‘collaborative strategy development’. Dit gebied beschrijft het proces waarin partijen met verschillende (professionele) identiteiten, gezichtspunten en belangen samen werken aan een heldere, valide en gedeelde koers.

“Ik heb de afgelopen vijftien jaar geleerd dat het ontwikkelen van een toekomstbestendige koers begint bij het scherp formuleren van een gewenste identiteit”, vertelt Van Bekkum, die het belang hiervan onderstreept: “Identiteit geeft houvast én bindt medewerkers, stakeholders en samenwerkingspartners aan een gezamenlijke route.”

Common Eye trekt Tibor van Bekkum aan als associate partner

De afgelopen acht jaar vervulde Bekkum de rol van partner bij Valuebridge, een bureau dat opdrachtgevers ondersteunt met het realiseren van duurzame veranderingen in merk en organisatie. Die opdrachtgevers voor wie Van Bekkum zich inzette, komen uit uiteenlopende sectoren: van lokale overheid, zorg, onderwijs en energie tot financiële dienstverlening en e-commerce. “Een mooie aanvulling op het werkgebied van Common Eye”, aldus Van Bekkum.

Het was gedurende zijn partnerschap bij Valuebridge dat Van Bekkum in contact kwam met Common Eye. Van Bekkum organiseerde een congres over identiteit en nodigde Edwin Kaats, partner en oprichter van Common Eye, uit als keynotespreker. Ze besloten het contact warm te houden, met als gevolg zijn huidige aanstelling: “We bleven beiden rondlopen met de gedachte dat we elkaars kwaliteiten konden versterken”, blikt Van Bekkum terug.

Collaborative strategy development

Van Bekkum zal Common Eye in het bijzonder versterken door zijn expertise in ‘collaborative strategy development’, het gebied dat het adviesbureau samen Van Bekkum de komende tijd naar een hoger niveau wil tillen: “De expertise van Common Eye op het gebied van samenwerking, samen met mijn ervaring op het gebied van positionering en organisatie-identiteit leidt tot verdieping en een in Nederland unieke combinatie”, licht de associate partner toe.

Dit jaar werd het team van Common Eye reeds versterkt met de komst van ervaren bestuurder Ben Hammer en adviseurs Linda Klont en Freek van Berkel.