Linda Klont sluit zich aan bij Common Eye

26 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Common Eye heeft zijn team uitgebreid met Adviseur Linda Klont, die daartoe de overstap maakte vanuit VvAA, een Nederlandse beroepsvereniging voor medici en paramedici.

“Tijdens mijn gehele studietijd werd ik al gezien als een vreemde eend in de bijt. Ik deed altijd net een beetje meer en een beetje anders dan de rest. Ik neem graag het initiatief, heb oog voor het proces en ga altijd op zoek naar hoe dingen beter kunnen. Het liefst op mijn eigen, onorthodoxe manier”, zegt Linda Klont, de nieuwe consultant van Common Eye, een adviesbureau dat adviseert, evalueert, begeleidt en trainingen verzorgt op het gebied van samenwerken. 

Eerder werkte Klont zo’n drieënhalfjaar voor VvAA, een Nederlandse vereniging die medici, paramedici en studenten voor die beroepen bijstaat met onder andere financieel, bedrijfskundig en juridisch advies, verzekeringen en opleidingen. Ze trad eind 2016 in dienst bij de belangenvereniging als Junior Strategisch Adviseur Innovatie, een functie die ze circa anderhalf jaar vervulde. In april 2018 werd Klont bij VvAA benoemd tot Consultant en hield ze zich onder meer bezig met strategische organisatievraagstukken. 

Linda Klont, Adviseur bij Common Eye

De nieuwe Adviseur van Common Eye heeft op het gebied van zorg zogezegd met haar poten in de klei gestaan. Na het afronden van de bacheloropleiding Verpleegkunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede, werkte ze ruim anderhalf jaar als verpleegkundige voor zorgverlener Stichting Livio. Gelijktijdig doorliep Klont destijds het pre-mastertraject Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente. In 2016 verkreeg ze aan deze academische instelling haar mastergraad in Health Sciences.  

“Die masterstudie paste me als een jas”, vertelt Klont: “Ik stelde mezelf toen een doel: ziekenhuisbestuurder worden. Niet vanwege de macht, begrijp me goed, maar omdat ik op termijn meer invloed wil kunnen uitoefenen om de zorg beter te maken. Ik weet, het is een stip op de horizon; tot die tijd vind ik het enorm interessant om me te verdiepen in de organisatorische kant en inrichting van de zorg. De afgelopen jaren heb ik van dichtbij gezien hoe snel de zorgsector in een oplossingen- en doestand terechtkomt. Urgente problemen – zoals nieuwe eisen van de zorgverzekeraar, veranderingen in wet- en regelgeving of een bestuurlijke crisis in een zorginstelling – zorgen ervoor dat iedereen onmiddellijk op zoek gaat naar oplossingen. Dat is jammer. Niet altijd staat men stil bij de vraag welke oplossing welk doel dient.”

Klont heeft wel ideeën over hoe men problemen ook kan aanpakken. “Ik heb gezien dat als partijen zich in een gemeenschappelijke ambitie kunnen vinden, er energie ontstaat. Die energie neem ik zelf ook graag mee in mijn functie als adviseur. Ik ben vrolijk, duidelijk aanwezig en ga op zoek naar wat partijen bindt, met een scherp oog voor de menselijke kant. Die waarden vind ik terug bij Common Eye: er werken zeer betrokken mensen. Ze gúnnen het de klant om beter samen te werken. ‘Daar wil ik wel bij horen’, dacht ik. Natuurlijk ga ik me voorlopig bezighouden met vraagstukken in de zorg. Maar op termijn ben ik ook benieuwd naar andere vraagstukken, in het sociaal domein bijvoorbeeld. Ik kijk ernaar uit”, besluit Klont.