Ervaren bestuurder Ben Hammer sluit zich aan bij Common Eye

20 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Common Eye voegt per 1 juli een zeer ervaren bestuurder toe aan het team: Ben Hammer. Voor het adviesbureau is de komst van Hammer een belangrijke stap om verder te kunnen groeien op het snijvlak van gezondheidszorg en (gemeentelijke) overheden.

Ben Hammer (40) is bijna vijftien jaar actief als bestuurder. Hammer startte als wethouder in de gemeente Hilversum en was zeer actief binnen regionale samenwerking in het Gooi. Na een periode bij MEE is Ben de afgelopen zes jaar bestuurder geweest van HilverZorg, een ouderenzorgorganisatie in de gemeente Hilversum. Ook vanuit die functie heeft hij lokaal en regionaal een actieve rol in samenwerken genomen. Hammer is daarnaast als toezichthouder actief (geweest) binnen de zorg- en de corporatiesectoren.

Komende juli zal Hammer officieel aan de slag gaan bij Common Eye, een middelgroot adviesbureau gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukkenop gebieden als de gezondheidszorg, overheden en ruimtelijke ordening. De circa twintig adviseurs van het bureau leveren opdrachtgevers in vooral het publieke en semipublieke domein onder meer advies, procesbegeleiding, evaluaties, trainingen en coaching.

Ben Hammer - Common EyeBesturen en samenwerken

Hammer neemt zijn jarenlange ervaring op het gebied van besturen en samenwerken nu mee naar Common Eye. “In alle jaren dat ik actief ben geweest als bestuurder heb ik samenwerking altijd een interessant én relevant thema gevonden”, vertelt hij. “Voor mij is het overduidelijk dat de resultaten beter worden door goede samenwerking. Besturen en samenwerken zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Ik zie het als een fantastische uitdaging om als adviseur vanuit Common Eye organisaties en overheden bij dit belangrijke thema te adviseren en te ondersteunen.” 

Common Eye-partner en -medeoprichter Robin Bremekamp toont zich enthousiast over de komst van Hammer: “We hebben Ben eerst in opdrachten leren kennen en waren toen al onder de indruk van zijn verbindende vaardigheden tussen mensen, inzicht in samenwerkingsprocessen en analytische vermogen. Toen we met elkaar in gesprek raakten, werden we steeds meer enthousiast over de kansen van deze samenwerking”.

Ben Hammer gaat zich bij Common Eye vooral richten op samenwerkingsvraagstukken op het snijvlak van gezondheidszorg en overheden, gebieden waar het bureau de komende jaren flink wil groeien. Op dit moment gaat dit vaak over samenwerking in het sociaal domein. “Voor de komende jaren voorzien wij een groot aantal vragen op de samenleving afkomen, waarbij juist op dit snijvlak samenwerking de oplossing is”, laat Common Eye weten. Daarmee doelt het bureau bijvoorbeeld op samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars, samenwerking tussen financieringsstromen van WMO – WLZ – ZVV in de wijk, of op de ontwikkeling van netwerkzorg in de wijk.

Eerder dit jaar werd het team van Common Eye reeds versterkt met de komst van Freek van Berkel
 en Astrid van Dijk.