Zorgbestuurder Astrid van Dijk verbindt zich aan Common Eye

18 januari 2018 Consultancy.nl

Organisatieadviesbureau Common Eye heeft zich versterkt met Astrid van Dijk. De voormalig bestuurder van Dr. Leo Kannerhuis gaat haar langdurige ervaring in alle lagen van de zorg gebruiken om klanten van het bureau te helpen met samenwerkingsvraagstukken.

Astrid van Dijk kan terugkijken op een omvangrijke carrière in diverse sectoren van de gezondheidszorg, waarbij ze verschillende functies heeft mogen vervullen, als onderzoeker, staflid, manager, directeur en bestuurder. Na als (wijk)verpleegkundige haar loopbaan te zijn gestart, volgde Astrid van Dijk meerdere post hbo-opleidingen en een master verplegingswetenschap. De afgelopen dertien jaar werkte ze bij het dr. Leo Kannerhuis, een GGZ instelling voor autisme.

In haar laatste functie als bestuurder kreeg ze te maken met een fusieproces. Betrokken bij dat traject was ook Common Eye, een boutique adviesbureau dat gespecialiseerd is in advies op het gebied van samenwerken in allianties, partnerships en netwerken. Op zowel zakelijk als inhoudelijk vlak was er een klik met Common Eye, vertelt Van Dijk, die zich eerder deze maand als Adviseur heeft aangesloten bij het adviesbureau. Ze geeft aan: ”Samenwerkingsvraagstukken zijn zo veelzijdig en boeiend! Een uitdaging voor een volgende stap in mijn loopbaan.”

Ze licht haar keuze voor het adviesbureau verder toe: “In het fusietraject heb ik als bestuurder ervaren dat de werkwijze van Common Eye continu zelf-reflecterend, kritisch en open is. Daar kom je een heel eind mee, dat houd je te allen tijde scherp. Ik heb zin in een nieuw avontuur, nu aan de andere kant van de streep. Het ligt voor de hand dat ik vooral in de zorg aan de slag ga, maar ik breid mijn werkveld graag uit. Waar het ook is: ik wil organisaties ondersteunen om van de samenwerking een succes te maken.”

Astrid van Dijk, Common Eye

Terwijl Van Dijk nu de overstap naar de adviesbranche maakt, deed ze eerder al ruime ervaring op binnen het adviesvak. Zo heeft ze diverse intersectorale samenwerkingstrajecten (be)geleid, onder meer vanuit een kenniscentrum, een academische werkplaats en een franchiseformule. Ook stond ze aan de basis van verschillende verandertrajecten, zoals de implementatie van patiëntgerichte zorg en een ontwikkeltraject van een digitaal zelfmanagementplatform. “Het meest trots ben ik op het feit dat ik de stem van de eindgebruiker/patiënt bij deze processen heb kunnen laten meetellen”, laat Van Dijk weten.

Over haar eigen kwaliteiten die ze meebrengt naar Common Eye, zegt ze: “Ik geloof in de kracht en waarde van samenwerken. Mijn kwaliteiten? Goed kunnen luisteren en scherp kunnen analyseren. Het kost het me weinig moeite om boven de materie te hangen en het denken van mensen te spiegelen. Belangrijk aspect voor het begeleiden van samenwerkingen is dat ik waardevrij kan weergeven.” Ze voegt toe: “De uitdaging is steeds te zoeken naar wat een samenwerking de deelnemers kan brengen. Ik ben daarbij niet bang om kritisch te reflecteren: het proces moet open en transparant zijn. 

Van Dijk benadrukt dat de ontwikkelingen in de zorg zich razendsnel ontvouwen en blikt alvast vooruit op haar nieuwe rol: “In deze sector is er een risico dat met eerdere, statische kennis en methoden de problemen van nu worden aangepakt. Daar liggen kansen, die ik graag vanuit Common Eye aanpak.”

In oktober van vorig jaar werd het team van Common Eye ook al versterkt, toen met adviseurs Nora Chikar en Reinanke Haagsma.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup