Common Eye trekt adviseurs Nora Chikar en Reinanke Haagsma aan

11 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Common Eye, dat gespecialiseerd is in samenwerken in allianties, partnerships en netwerken, heeft zich versterkt met twee nieuwe adviseurs: Nora Chikar en Reinanke Haagsma. Haagsma werkte hiervoor bij GKSV, terwijl Chikar vers uit de schoolbanken komt.

Nora Chikar is recent afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij achtereenvolgens de bachelor Bestuurskunde en master Publiek Management afrondde. Haar scriptieonderzoek voerde Chikar uit tijdens een stage bij Gemeente Rotterdam. “Naast mijn studie ben ik altijd maatschappelijk actief geweest”, vertelt Chikar. “Bij een studentenvereniging, voor verschillende sociale projecten, waarin ik me bijvoorbeeld heb ingezet voor kansarme jongeren. Het mooie vind ik dat ik met dat werk daadwerkelijk impact kan maken op de maatschappij. Enerzijds merk ik dat ik hier mijn kwaliteiten inzet om de ander te helpen en tegelijkertijd ontwikkel ik mijzelf hiermee doordat ik kennis en ervaring opdoe. Hiermee hoop ik het verschil te kunnen maken.”

Chikar maakte reeds tijdens haar stage bij Gemeente Rotterdam kennis met Common Eye. Ze vertelt: “Je kunt wel zeggen dat ik door Common Eye ben gescout. In mijn stage bij de gemeente Rotterdam werd er door Common Eye een workshop gegeven. De opdracht was om de X-Y-game te spelen, waarbij goed samenwerken en strategisch denken belangrijk is. Doordat ik het doel snel doorzag, viel mijn inzicht en enthousiasme Common Eye op. ‘Bel ons wanneer je op zoek bent naar een baan’, zeiden ze na afloop. Doordat ik die middag zo inspirerend heb ervaren, heb ik dat ook gedaan.”

Common Eye trekt adviseurs Nora Chikar en Reinanke Haagsma aan

Bij Common Eye gaat Chikar in eerste instantie ervaring opdoen als sparringpartner van de andere adviseurs van het adviesbureau. “Op termijn wil ik me als zelfstandig adviseur vooral met sociale vraagstukken bezighouden”, vertelt ze. Het bureau, dat zich voornamelijk richt op het adviseren rondom samenwerking, heeft een team van veertien professionals. Over haar ervaringen tot nu toe vertelt ze: “Ik ervaar de eerste weken bij Common Eye als zeer aangenaam: empathie en betrokkenheid staan voorop, maar er wordt vooral ook hard gewerkt. Daar voel ik me wel thuis.”

Reinanke Haagsma was hiervoor werkzaam voor adviesbureau GKSV Reputatie, Communicatie en Public Affairs, waar ze in 2015 startte als adviseur. Hier ondersteunde ze klanten onder meer op het gebied van strategie en communicatie. In de jaren daarvoor werkte Haagsma als Trainer Consultant bij MDF Training & Consultancy, waar ze zich voornamelijk focuste op internationale projecten op het vlak van strategie, communicatie en projectmanagement. In 2009 behaalde ze haar master Corporate Communications and Reputation Management aan de Manchester Business School, waar ze onder andere onderzoek heeft uitgevoerd naar de wijze waarop NGO’s reputaties managen in corporate partnerships.

Over haar eerste kennismaking met Common Eye vertelt Haagsma: “Afgelopen voorjaar organiseerde ik een studiereis naar Londen om te leren over betere samenwerking. Tijdens deze studiereis leerde ik Common Eye kennen. De enorme kennis en bulk aan ervaring op dit onderwerp bij dit adviesbureau vind ik geweldig. Daarnaast zijn de adviseurs van Common Eye heel prettige mensen. Bevlogen, betrokken en nuchter. Denkers én doeners. Dat past goed bij mijn manier van werken.”

Bij Common Eye zal haar focus vooral liggen op maatschappelijke vraagstukken. Haagsma vertelt: “Mijn passie ligt bij maatschappelijke vraagstukken. Ik mag direct al aan de slag in de zorg en in het ruimtelijke domein, en ik kijk er naar uit om dat portfolio de komende maanden uit te breiden. Bovendien heb ik de ambitie om in de (internationale) ontwikkelingssamenwerking weer een rol te mogen vervullen.”