Irene Niessen treedt toe tot maatschap van AEF

21 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Irene Niessen heeft zich aangesloten bij het partnerteam van Andersson Elffers Felix (AEF). Met haar toetreding telt de maatschap inmiddels zeven partners.

De 37-jarige Niessen sloot zich in 2012 als Adviseur aan bij AEF, nadat ze aan de Radboud Universiteit cum laude was gepromoveerd in de natuurkunde. In 2018 groeide ze door tot Associate Partner en nu dus tot Partner. “Ik hou van complexe vraagstukken in het publieke domein. Van verdeelmodellen in het gemeentefonds tot beleidsvraagstukken in het sociaal domein”, vertelt Niessen over haar werkzaamheden voor AEF. “Ik ondersteun goede besluitvorming door keuzes en hun consequenties transparant te maken.”

Irene Niessen, Partner bij Andersson Elffers Felix

Niessen werkt aan financiële verdeelvraagstukken en ondersteunt gemeenten, regio’s en departementen bij transitievraagstukken in het sociale domein. In haar jaren bij het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken was ze onder meer betrokken bij een evaluatie van de wet Kamer van Koophandel, onderzoek naar verdeelmodellen en budgetten in het sociaal domein, onderzoek naar de tarieven in de jeugdhulp, een evaluatie van de Politiewet en het opstellen van een verdeelmodel voor het gemeentelijke cluster Werk en Inkomen. 

“Irene communiceert helder over opgaven, resultaten en oplossingsrichtingen. Wat zijn de belangrijkste conclusies? Wat zijn de consequenties van verschillende keuzes? Welke nuances zijn van belang in de besluitvorming? Irene creëert draagvlak door de effecten van keuzes transparant te maken”, aldus AEF over de kersverse partner. 

Niessen is met haar toetreding – naast Maarten van Poelgeest, Ido Smits, Anouk Op het Veld, Michael van der Velden en Managing Partners Aris van Veldhuisen en Robert-Jan Voorn – de zevende partner van AEF. In totaal werken er bij AEF zo’n 65 mensen.