Barbara Knoote en Sjoerd Stikvoort gestart bij KWINK groep

30 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KWINK groep heeft zijn team uitgebreid. Sinds deze maand zetten consultants Barbara Knoote en Sjoerd Stikvoort zich in voor het adviesbureau uit Den Haag. 

Barbara Knoote voltooide dit jaar haar studie Wijsbegeerte aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar masterfase was ze eveneens zeven maanden werkzaam in Zuid-Afrika alwaar ze de lokale overheid van Kaapstad ondersteunde als beleidsmedewerker. Eerder rondde Knoote aan de Universiteit van Amsterdam haar bacheloropleiding Cognitieve Neurowetenschappen af. In deze periode doorliep ze tevens een minor Filosofie aan de Universiteit Leiden. 

Knoote legt uit dat ze graag bij KWINK groep wilde gaan werken om zichzelf te ontwikkelen als adviseur binnen de publieke sector: “Hier krijg ik de mogelijkheid om aan grote en uitdagende vraagstukken te werken. Ook is er binnen KWINK veel expertise waar ik veel van kan leren. Ten slotte merkte ik tijdens mijn sollicitatieprocedure al dat iedereen binnen dit bedrijf op een gelijkwaardige manier met elkaar omgaat. Ik vind dit een heel prettige manier om met elkaar samen te werken, omdat je dan het meest van elkaar kan leren.”

Barbara Knoote en Sjoerd Stikvoort gestart bij KWINK groep

Naast Knoote startte ook Sjoerd Stikvoort deze maand bij KWINK groep als Adviseur. Stikvoort maakte de overstap naar het Haagse adviesbureau vanuit belangenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), waar hij ruim een jaar als bestuurslid en lobbyist actief was. Eerder rondde hij aan de Universiteit Leiden de masteropleiding Bestuurskunde af. Aan diezelfde academische instelling behaalde hij in 2016 een bachelorgraad in de Politicologie. 

Volgens Stikvoort is het interessant om voor KWINK te werken omdat medewerkers van het adviesbureau zich buigen over uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken: “Zo evalueerden ze het energieakkoord, maar ook het taxibeleid van de Gemeente Den Bosch. Bij het ISO mocht ik me verdiepen in veel verschillende onderwerpen en ik ben blij dat ik dat bij KWINK ook mag doen. Daarnaast vind ik het leuk dat je bij een evaluatieonderzoek mag duiken in één onderwerp en dat helemaal mag ontleden. Ik hoop dan ook bij KWINK groep goed onderzoek te leren doen en overheidsorganisaties van advies te voorzien.”