HeadFirst levert personeel aan Arnhem, Renkum en Rheden

17 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Detacheerder HeadFirst heeft een vierjarig contract in de wacht gesleept, voor het leveren van tijdelijk personeel aan de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden.

De overeenkomst is begin deze maand ingegaan en heeft een looptijd van vier jaar, met als optie om twee keer met een jaar te worden verlengd. Over de geldelijke omvang van het contract is tot op heden niets bekend gemaakt. Wel is bekend dat het een Europese aanbesteding is, wat impliceert dat het om een aanzienlijk bedrag gaat. 

HeadFirst | De Connectie

HeadFirst is het contract aangegaan met De Connectie – een samenwerkingsverband van de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden. De Connectie werd in de zomer van 2017 opgericht en is het operational shared service center voor de bedrijfsvoering van de drie gemeenten.

HeadFirst levert personeel aan Arnhem, Renkum en RhedenDoelstelling van De Connectie en zijn circa 400 medewerkers (geleid door directeur Bernard Fransen) is om producten en diensten te harmoniseren, waardoor er efficiënter en goedkoper gewerkt kan worden. En: door de krachten te bundelen lopen de gemeenten tegen lagere risico’s op in hun bedrijfsvoering, waardoor ze minder kwetsbaar zijn.

Op het gebied van externe inhuur zorgt De Connectie voor harmonisering van de inhuurprocessen. De contracten en afspraken worden nu centraal geregeld – dit werd tot voor kort door elke gemeente los aanbesteed. De samenwerking met HeadFirst komt bovenop de reeds bestaande raamovereenkomsten voor tijdelijk personeel.

Het gaat specifiek om moeilijk in te vullen functies en rollen waarvoor geen partij gecontracteerd is. Te denken valt aan rollen ter ondersteuning van gemeentelijke taken die samenhangen met de uitvoering van de Participatiewet, de IOAW/IOAZ, Bbz en aanverwante regelingen op gebied van bijstandsverlening, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet. Geo van der Wilk, bestuurslid bij HeadFirst geeft toelichting: “De Connectie werkt goed samen met bestaande raamcontractpartijen, HeadFirst komt daar als partner bij om de rest van de flexibele arbeidsmarkt te ontsluiten.”