Ordina voegt Dataiku oplossingen toe aan data science diensten

18 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In navolging van grote IT-dienstverleners zoals Accenture, Capgemini Invent en CGI, is ook Ordina toegelaten binnen de partnergelederen van Dataiku, een leverancier van artificial intelligence- en machine learning-platforms. 

Ordina helpt klanten door heel de Benelux met het toepassen van data science. Door de enorme vlucht van digitalisering hebben bedrijven te maken met een exponentiële groei aan data – door deze data te analyseren, kunnen ze allerlei strategische inzichten opdoen. Analyses van klantdata kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van hun pricing en klantsegmentatie, terwijl het onder de loep nemen van procesdata bijvoorbeeld kan helpen interne drempels en inefficiënties weg te nemen.

De data science propositie van Ordina – Intelligente datagedreven organisaties (IDGO) – helpt organisaties stapsgewijs en gecontroleerd te transformeren naar een intelligente datagedreven organisatie. Gebruikmakend van het kersverse partnership met Dataiku, kan Ordina nu de oplossingen van Dataiku integreren in zijn proposities en projectaanpak.

Toegankelijk maken van analytics

Dataiku biedt organisaties van uiteenlopende omvang een data science platform, dat data van bestaande ICT-systemen en databronnen integreert. Het platform stelt gebruikers in staat om vervolgens allerlei gemakkelijk te gebruiken algoritmen toe te voegen aan de data, en maakt analyses eenvoudiger door een ingebouwde artificial intelligence en machine learning functionaliteit. Het grote voordeel van Dataiku is dat het analytics toegankelijk maakt voor non-statistische experts, net zoals low-code IT- ontwikkeling openstelt voor niet alleen de IT-afdeling, maar ook de business.

Ordina voegt Dataiku oplossingen toe aan data science diensten

Ordina’s IDGO team heeft de afgelopen maanden reeds gewerkt met de oplossingen van Dataiku, en uit de praktijk is deze toegevoegde waarde duidelijk naar voren gekomen, stelt Emiel van Bockel aan, die aan het roer staat van de dienstverlening. Hij voegt toe: “Bij een aantal organisaties hebben we ervaring opgedaan met de oplossingen van Dataiku en daaruit blijkt dat onze data science-aanpak in combinatie met het gebruik van Dataiku-platform ervoor zorgt dat data scientists onderdeel zijn van een multidisciplinair agile team. Hiermee vermijden we de bekende valkuil dat data scientists in isolatie binnen de organisatie werken, waardoor prototypes van prognoses en algoritmes nooit in productie komen.”

Van Bockel is dan ook verheugd met de gesloten samenwerking. “Dataiku biedt een goede aanvulling op onze aanpak voor data science. Zo kunnen we de digitale transformatie van organisaties verder vormgeven, organisaties helpen hun bedrijfsprocessen te verbeteren en een betere dienstverlening bieden.”

Wereldwijd telt het Amerikaanse Dataiku meer dan vijftig partners. Ordina is een van de eerste partners van het bedrijf dat zich specifiek richt op de Benelux-markt.