Vier consultants gestart bij adviesbureau AEF

05 september 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Het team van Andersson Elffers Felix (AEF) is de afgelopen maanden versterkt met een aantal nieuwe collega’s. Onder hen vier nieuwe vrouwelijke consultants: Aukje Hilderink, Annemiek de Nooijer, Lana Askari en Hilke Grootelaar.

Aukje Hilderink is dit voorjaar bij AEF begonnen als adviseur, na de afgelopen periode binnen de financiële sector werkzaam te zijn geweest, eerst als consultant bij Capgemini en later bij ABN AMRO. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan rondde ze een opleiding in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen af.

Terugblikkend op haar ervaringen bij de ICT-dienstverlener en bank, geeft Hilderink aan: “Een omgeving die voor mij niet heel voor de hand liggend was, gezien mijn achtergrond en interesse in maatschappelijke vraagstukken. Dat ik daar toch ruim acht jaar met plezier gewerkt heb kwam voor een groot deel door de complexiteit van vraagstukken waar ik enthousiast van werd, en de mogelijkheid om steeds nieuwe dingen te blijven leren.”

Wat Hilderink echter miste in haar werkzaamheden was de maatschappelijke kant. Ze blikt terug: “Ik werd coach in een programma van ABN AMRO om statushouders aan het werk te helpen, ging taalles geven aan vluchtelingen, en ging aan de slag met projecten op het gebied van sustainability. Toch bleef het gevoel dat ik méér wilde doen om anderen te helpen.”

Die ideale combinatie van complexiteit en uitdaging met maatschappelijke impact heeft ze nu gevonden bij Andersson Elffers Felix (AEF), een organisatieadviesbureau uit Utrecht dat zich richt op maatschappelijke vraagstukken en onder meer overheden, publieke en private organisaties ondersteunt. “Daar kan ik soms juist door mijn ervaring in een andere sector met een frisse blik kijken naar de uitdagingen waar we ons over buigen. Ook mijn studie psychologie, die ik naast het werk volg, heb ik al direct kunnen gebruiken in projecten", besluit Hilderink.

Aukje Hilderink, Lana Askari, Annemiek de Nooijer en Hilke Grootelaar - AEF

Vlak voor de zomer is ook Lana Askari begonnen, die een studieachtergrond heeft in politicologie en antropologie. Na haar bacheloropleiding aan University College Utrecht, studeerde ze zes jaar in Engeland (University of Cambridge en University of Manchester) en deed ze promotieonderzoek. Zo keek ze naar hoe mensen hun toekomst inzien en plannen maken in tijden van crisis, deed veldwerk in het Midden-Oosten en maakte verschillende documentairefilms. Na afronding van haar PhD besloot ze een kijkje buiten de academische wereld te nemen.

Haar besluit om te kiezen voor AEF was een “bewuste keuze”, vertelt Hilderink, “omdat zij zich op de publieke sector richten en maatschappelijke vraagstukken vanuit een multidisciplinair perspectief benaderen. Het mooie aan adviseur zijn bij AEF is dat je aan de slag mag met verschillende projecten die actuele onderwerpen belichten in het Nederlandse maatschappelijke debat.”

Ook Annemiek de Nooijer is dit voorjaar bij AEF aan de slag gegaan. Ze begon met een interdisciplinaire bachelor aan University College Utrecht, en koos daarna voor een master waarin ze werd opgeleid tot arts-onderzoeker, “zodat ik zowel als arts kon werken als onderzoek kon doen”, vertelt De Nooijer. Na ervaring op te hebben gedaan in de kindergeneeskunde en in de volwassenen-, kinder- en jeugdpsychiatrie zocht ze verbinding met maatschappelijke vraagstukken en verbreding van haar werk.

“Door bij AEF te gaan werken en mij bezig te houden met beleidsvraagstukken binnen de zorg en het sociaal domein wil ik de werkvloer verbinden met het landelijk en regionaal beleid. Hierbij ben ik specifiek geïnteresseerd in vraagstukken die raken aan ongelijkheid en gezondheidsverschillen. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn medische achtergrond bij te dragen aan de diverse en complexe vraagstukken waar we bij AEF aan werken”, aldus De Nooijer.

Tot slot is deze zomer Hilke Grootelaar als adviseur begonnen bij AEF. Hiervoor werkte zij als docent en onderzoeker bij de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO), onderdeel van Universiteit Utrecht. Daar was ze gepromoveerd in de rechten en studeerde ze zowel rechtsgeleerdheid als bestuurs- en organisatiewetenschap.

Grootelaar is altijd geïntrigeerd geweest door de relatie tussen overheid en burger, vertelt ze: Tijdens haar promotieonderzoek aan de universiteit onderzocht ze wanneer burgers zich op een eerlijke manier behandeld voelen door de rechter. Grootelaar: "Uit mijn proefschrift blijkt dat de manier waarop burgers behandeld worden van groot belang is voor het vertrouwen in instituties. Deze procedurele rechtvaardigheid is nog belangrijker bij ongunstige uitkomsten."

Met veel plezier zet Grootelaar zich in om wetenschap zo begrijpelijk mogelijk te maken voor een groot publiek. Daartoe geeft ze regelmatig lezingen. "De interactie met ambtenaren die werken met conflictoplossing in de praktijk geven veel energie", aldus de kersverse adviseur.

In haar eerdere loopbaan werkte Grootelaar enige tijd als buitengriffier bij rechtbank Midden-Nederland en is ze jarenlang actief geweest als debattrainer.

De AEF adviseur besluit: "Ik ben altijd bezig met bedenken hoe ik mensen, initiatieven of kennis kan verbinden. Dat is wat ik het liefste doe; zowel in mijn werk bij AEF als daarbuiten. Zo verbind ik letterlijk mensen in de echt als trouwambtenaar.”