Interview met Pieter Wickel, Associate Partner bij First Consulting

09 augustus 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin januari 2018 trad Pieter Wickel aan bij First Consulting als Senior Manager. Inmiddels is hij doorgegroeid tot Associate Partner. In dit interview vertelt hij meer over zichzelf en wordt teruggeblikt op zijn eerste jaar bij First Consulting. 

Kun je een korte introductie over jezelf geven?

“Ik ben Pieter Wickel, geboren in Alkmaar en opgegroeid in De Rijp. Als eerste studie heb ik Bedrijfsinformatiesystemen aan de UvA gestudeerd. Een aantal jaar later heb ik naast mijn werk als consultant parttime meerdere masters afgerond, namelijk in International Finance, rechten en Business Administration. Op dit moment woon ik met veel plezier in de Westbeemster met mijn vriendin en twee dochters. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn gezin, het bouwen van ons eigen huis en zet ik mij als vrijwilliger in voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Beemster.” 

“In de afgelopen twintig jaar heb ik ervaringen opgedaan in de overheidssector, telecom, financiële sector en verschillende industrieën. Ik ben mijn carrière begonnen als developer, maar heb ook in vele andere rollen gewerkt waaronder management consultancy.”

Waarom First Consulting?

“Door mijn brede interesse was ik op zoek naar een organisatie waar het mogelijk is om met een breder perspectief te werken; veel verschillende opdrachten bij verschillende klanten. Dit is iets wat First Consulting mij kon bieden. Daarnaast vind ik het belangrijk om ondernemend te kunnen zijn en blijven en te werken aan langetermijnrelaties met klanten. Dit laatste is iets wat belangrijk is binnen First Consulting, waardoor deze werkwijze van First Consulting goed aansloot op mijn wensen.“ 

“Tot slot waren de kernwaarden van First Consulting doorslaggevend voor mijn keuze en dan met name de no-nonsense cultuur die gehanteerd wordt. First Consulting is een platte organisatie waarin iedere collega veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgt.”

Pieter Wickel, Associate Partner bij First Consulting

Hoe is het eerste jaar bij First Consulting bevallen?

“De tijd vliegt voorbij! Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik bij First Consulting ben begonnen. Ik kijk terug op een mooi eerste jaar bij First Consulting waarin ik samen met scherpe en slimme collega’s resultaten heb kunnen leveren van hoogwaardige kwaliteit.” 

“Daarnaast heb ik ervaren dat het gemakkelijk is om binnen deze organisatie hulpvragen te stellen. Eén van de kernwaarden is ‘Samen’ en dat heb ik zeker gemerkt. Als we iets doen, doen we het altijd samen. Er heerst een positieve 'can do' mentaliteit, we deinzen niet terug voor een kleine of grote uitdaging. Er wordt veel kennis gedeeld met collega’s waarmee we ervoor zorgen dat we altijd vooruit gaan op de oplossingen die we implementeren bij onze klanten.” 

“Ook staat business integratie hoog in het vaandel. Zo werk ik op dit moment aan een opdracht binnen een vervoersbedrijf waarbij we een technische oplossing implementeren. Echter doen we dit niet alleen met collega’s vanuit de Business Technology hoek, maar werken we hier nauw samen met collega’s vanuit de Business Change hoek, om er zeker van te zijn dat de klant goed kan werken met de nieuwe oplossing.”

Wat is jouw rol in de ontwikkeling van First Consulting?

“Vanuit mijn brede ervaring binnen de IT-wereld wil ik First Consulting verder helpen met het uitbouwen van het domein Business Technology. De technologie is continu in ontwikkeling en ik heb het doel om First Consulting te helpen om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.”