Sander Hoenderdaal over zijn eerste jaar bij Mobilee

09 augustus 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sander Hoenderdaal is ongeveer één jaar actief als Consultant bij Mobilee. Met een achtergrond in Aardwetenschappen en Energy Science heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op de thema’s als Operational Excellence en Digitale Transformatie. De redactie van Consultancy.nl ging hierover met hem in gesprek. 

“Na mijn studie ben ik begonnen als trainee bij Liander”, vertelt Sander Hoenderdaal, die daarna enige tijd bij de netwerkbeheerder werkte als Consultant: “Bij Liander heb ik ervaren dat een rol als adviseur goed bij mij past. Ik besloot daarom om de overstap te maken naar de consultancywereld. De belangrijkste reden hiervoor was dat ik mijzelf graag breder wilde ontwikkelde, meer sectoren wilde leren begrijpen en mijzelf ook de kans wilde bieden om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen.” 

Het afgelopen jaar heeft Hoenderdaal meerdere opdrachten uitgevoerd vanuit Mobilee: “Zo heb ik meegeholpen bij de ontwikkeling en implementatie van een ontwerptooling voor engineers. Daarna heb ik een coachings- en ontwikkeltraject opgezet en in gang gezet voor operationele teams binnen een pensioenorganisatie. En tijdens een kleinere opdracht heb ik achttien klantreizen uitgewerkt en gebundeld tot een integraal overzicht waar vanuit procesverbeteringen konden worden bepaald, terwijl ik momenteel in de weer ben met een opdracht bij de overheid waar ik als Business Analist verschillende processen in kaart breng. Daarnaast voer ik ook data-analyses uit, faciliteer ik workshops en help mee bij het opstellen van verbeteroplossingen en de realisatie daarvan.” 

Volgens Hoenderdaal is de verbreding die zijn baan biedt een belangrijk onderdeel van zijn verdere ontwikkeling als adviseur: “Mobilee biedt deze mogelijk doordat het adviesbedrijf een breed netwerk van verschillende opdrachtgevers kent. Elke organisatie kent zijn eigen dynamiek, cultuur en werkwijze. Het is ontzettend interessant om dit te ervaren en mezelf continu te verbeteren en uit te dagen. Ook vind ik het belangrijk om mijn inhoudelijke expertise zo effectief mogelijk in te zetten binnen de context van de opdracht en organisatie.” 

Sander Hoenderdaal, Consultant bij Mobilee

De reden dat Hoenderdaal heeft gekozen voor Mobilee heeft sterk te maken met het feit dat er binnen deze organisatie een hecht teamgevoel heerst: “Momenteel werken er zo’n 40 consultants, wat ervoor zorgt dat je iedereen persoonlijk kent en er snel een onderlinge band ontstaat. Dit vind ik erg belangrijk. Doordat je je collega’s kent, kan je gericht hulp zoeken. De consultants van Mobilee hebben diverse achtergronden en opgebouwde expertise. Dit zorgt ervoor dat je bij een breed scala aan onderwerpen goed kan sparren met collega’s. En het zorgt bovendien voor ontzettend veel werkplezier.” 

Daarnaast vindt Hoenderdaal het belangrijk dat binnen Mobilee maandelijkse activiteiten met het gehele bureau worden georganiseerd: “Zo hebben we in de afgelopen maanden ontzettend veel leuke, gezamenlijk, dingen gedaan. Wij hebben een illusionist te gast gehad op kantoor, een helikoptervlucht gemaakt, deelgenomen aan een DJ-workshop, een nieuw spel ontwikkeld, meegedaan aan sportieve evenementen, het moordspel gespeeld en met elkaar – en ieders partner – geproost op het afgelopen jaar tijdens het kerstdiner. Als klapper op de vuurpijl gaan we dit jaar met het hele bureau ook nog eens naar Marrakesh. Een super mooi vooruitzicht dus!”

Als Digitale Transformatie Consultant heeft hij diverse verantwoordelijkheden en speelt hij een rol in alle fases van een project. Dit vraagt om specifieke skills en competenties, legt hij uit: “Mobilee stimuleert je om je competenties te ontwikkelen en je carrière pad vorm te geven. Samen met een HR-manager stel je een ontwikkel pad op en samen bepaal je vervolgens welke trainingen en cursussen geschikt zijn binnen jouw carrière pad. Je ontvangt een jaarlijks opleidingsbudget dat je kan besteden. Deze structuur schat ik echt op waarde.”

Volgens Hoenderdaal is het verder belangrijk dat je onder meer de fundamenten begrijpt van LEAN, Agile, Scrum en Projectmanagement: “Als je kunt onderbouwen waarom een training helpt bij je ontwikkeling, staat Mobilee zeker open om hier over mee te denken. Ik heb vorig jaar onder meer mijn Scrum Master Certificering gehaald. Ik wil mij de komende jaren verder ontwikkelen als consultant en ik wil ook inhoudelijke expertise opbouwen binnen de thema’s operational excellence, digitale transformatie en data analytics.” 

Naast zijn werkzaamheden bij klanten wordt het ook gewaardeerd als hij zijn steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van Mobilee, licht Hoenderdaal toe: “Door de groeiambitie zijn er ontzettend veel kansen en mogelijkheden om jezelf in te zetten. Zo schrijf ik artikelen over het onderwerp Digitale Transformatie. Daarnaast ben ik momenteel betrokken bij de ontwikkeling van een spel op het thema Digitale Transformatie. Ontzettend leuk en leerzaam om samen met collega’s aan iets nieuws te bouwen.” 

Verder heeft de Consultant van Mobilee recentelijk de ambitie uitgesproken om met het adviesbureau uit Utrecht in 2020 mee te doen aan de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. “Het wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Met andere sportieve collega’s organiseren en bezoeken we daarnaast ook verschillende sportevenementen. Of je jezelf nu wilt inzetten op het gebied van Marketing, Sales, HR, Recruitment, Trainingen, geven van workshops, binnen Mobilee is ontzettend veel mogelijk”, besluit Hoenderdaal.