Peter Kuypers voegt zich als Managing Consultant bij Quint

03 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Adviesbureau Quint Wellington Redwood heeft zijn team uitgebreid met IT-specialist Peter Kuypers. De nieuwe Managing Consultant maakt de overstap vanuit non-profitorganisatie Sanquin. 

“Ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. Medewerkers, afdelingen en technologie die meer en meer moeten samenwerken. Als er iemand weet wat er allemaal komt kijken bij het managen van IT is het ervaringsdeskundige Peter Kuypers wel. Niet zo gek dus dat Quint juist hém aan zich wilde binden. Want wie kan bedrijven nu beter helpen dan iemand die zelf succesvol met het bijltje hakt?”, aldus Quint Wellington Redwood over Peter Kuypers, de nieuwe Managing Consultant Regie van het adviesbureau.

“Als Managing Consultant bij Quint help ik IT-managers bij het reduceren van de complexiteit en het vormgeven en uitvoeren van de regieverantwoordelijkheid, zodat organisaties flexibel kunnen reageren op marktontwikkelingen”, vertelt Kuypers enthousiast. “Als je ondersteunende IT-diensten slim inzet, draagt IT actief bij aan innovatieve en strategische ontwikkelingen. En dat is precies wat je wilt als bedrijf. Zonde om die winst te laten liggen, dat lijkt me logisch.”

Peter Kuypers sluit zich aan bij Quint

Kuypers is geen onbekende voor het adviesbureau. “Ze hebben mijn manier van werken en resultaten van dichtbij gezien. Omdat ik zowel aan de gebruikers- als aan de adviseurskant van de tafel heb gezeten, weet ik welke uitdagingen je als IT-leidinggevende tegenkomt. Principes, methodes en modellen zijn vaak hetzelfde. De omgeving, klanten en gebruikers zijn steeds anders. Hoe geef je hier leiding aan met een optimale balans tussen processen en technologie? Hoe zorg je ervoor dat teams IT inzetten om de klanttevredenheid te verhogen en strategische doelen te behalen? Die vragen staan voor mij centraal.” 

Eerder werkte Kuypers ruim zeven jaar voor Sanquin, een Nederlandse non-profitorganisatie die is belast met het voorzien in de behoefte aan bloed en bloedproducten in de gezondheidszorg. Bij deze organisatie startte hij in 2012 als Project Manager, waarna hij in 2015 werd benoemd tot Programmamanager ICT. Tussen 2016 en 2019 vervulde hij bij Sanquin de rol van Manager ICT: “Ik was destijds verantwoordelijk voor de afdelingen Infrastructuur Services en de afdeling Applicaties.”

Hiervoor – tussen 2011 en begin 2012 – was Kuypers als IT-Projectmanager actief voor ICT-dienstverlener S4ICT: “Ik was verantwoordelijk voor de uitvoering van alle projecten. Denk hierbij onder meer aan het inrichten van een server based computing-omgeving voor het Leger des Heils.” Daarvoor – tussen 2009 en 2011 – zette Kuypers zich in voor techbedrijf HP CDS: “Binnen de projectenafdeling van HP CDS ben ik van changemanager doorgegroeid naar projectmanager.” Eerder behaalde de nieuwe Managing Consultant van Quint aan de Hogeschool van Amsterdam een bachelorgraad in ICT-studies.