Quint benoemt Leon Wijnen tot client director voor zorgmarkt

09 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Quint heeft een ervaren bestuurder aan boord gehaald: Leon Wijnen. Hij is aangesteld als Client Director van de Health & Life Sciences-praktijk van het managementadviesbureau.

Leon Wijnen is een professional met ruime expertise op het snijvlak van onder meer business development, sales, consultancy, innovatie en ICT. Wijnen kan terugkijken op een lange loopbaan, waarin hij diverse bestuurlijke functies heeft mogen bekleden, in het bijzonder in het zorgdomein. Daarnaast vervulde hij gedurende zijn loopbaan verschillende leidende sales- en accountmanagementrollen.

In zijn vroegere loopbaan werkte Wijnen jarenlang in diverse functies voor Ordina, met ruim 2.600 medewerkers een van de grootste ICT-dienstverleners van de Benelux. In zijn laatste rol was hij actief als Marktdirecteur Zorg, waarbij hij commercieel verantwoordelijk was voor de zorgmarkt. Vanuit die rol had hij onder meer te maken met opdrachtgevers als het ministerie van VWS en diverse zorgverzekeraars, zorgaanbieders en farmaceuten.

Eerdere rollen die Wijnen bij de ICT-dienstverlener heeft ingevuld, zijn bijvoorbeeld die van Healthcare Director, waarbij hij verantwoordelijk was voor solution development en commercie in de healthcare-markt. Verder was hij jarenlang actief als Sales Director met een focus op de zorgmarkt, publieke sector en het retaildomein. Wijnen begon zijn loopbaan bij de overheidstak van Ordina in de rol van Accountmanager.

Quint benoemt Leon Wijnen tot client director voor zorgmarkt

De afgelopen ruim twee jaar zette Wijnen zich in voor ggz-instelling Amarant Groep, waar hij als directielid eindverantwoordelijk was voor de afdeling Marketing, Communicatie en Zorgverkoop. Ook leidde hij de portefeuille Marketing, Strategie en Innovatie. Die rol heeft hij nu verruild voor een nieuwe uitdaging bij Quint Wellington Redwood (Quint), een managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. 

Quint, afgelopen maand nog door Great Place to Work verkozen tot een van de beste werkgevers van ons land, richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en service- en informatiemanagement. Wijnen is bij het managementadviesbureau aangesteld als Client Director Health & Life Sciences.

In zijn nieuwe rol kan Wijnen voortbouwen op zijn uitgebreide professionele ervaring. “Mijn jarenlange expertise op het vlak van ICT en mijn innovatiekracht kenmerken mijn kennis en kunde”, schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina. “Samen onderzoeken hoe ICT en innovatie ons verder gaat brengen en vooral hoe het de kwaliteit van leven verbetert van de klant van mijn relatie. Mijn bijdrage moet hout snijden en duurzaam zijn.”