Thom Thuis en Stephany Lacroes over werken bij Proven Partners

26 juni 2019 Consultancy.nl

Thom Thuis en Stephany Lacroes zijn allebei inmiddels negen maanden actief voor Proven Partners. De redactie van Consultancy.nl ging in gesprek met de twee young professionals en vroeg ze naar hun ervaringen bij het adviesbureau uit Den Haag.

“Nadat ik was afgestudeerd ben ik vrijwilligerswerk gaan doen om ervaring op te bouwen terwijl ik aan het solliciteren was. Hier werkte en ondersteunde ik slachtoffers van mensenhandel voor het Rode Kruis”, vertelt Thom Thuis, sinds oktober 2018 Sherpa bij Proven Partners. “Het was mijn familie die mij erop wees dat het helpen van groepen of organisaties wellicht ook iets voor mij is. Voor mij was dit een niveau hoger, een stap verder in mijn ontwikkeling – zowel professioneel als persoonlijk – en een uitdaging die ik graag aanging. Op die manier raakte ik in de ban van consultancy.”

Thuis legt uit waarom het voor hem niet moeilijk was om voor Proven Partners te kiezen: “Tijdens het eerste verkenningsgesprek kreeg ik over de werkzaamheden interessante dingen te horen. Denk aan dynamische workshops, creatieve teamsessies en aan weinig rapporten schrijven maar toch presenteren van resultaten. Bovendien had ik meteen een enorme klik met de collega waarmee ik dat verkenningsgesprek voerde. Ondanks dat de sollicitatieprocedure voor mij geen makkelijke was en het vuur mij aan de schenen werd gelegd – drie gesprekken en een praktijktoets – heb ik mijzelf hier doorheen moeten knokken, welteverstaan met goed resultaat.”

De Sherpa van het adviesbureau herinnert zich zijn eerste werkdag nog goed: “Ik werd warm ontvangen door het gehele team, inclusief een geweldig kaartje dat nog steeds op mijn schoorsteenmantel staat. Die eerste maand heb ik dankzij veel geduld en begrip van mijn mentor en de rest van mijn collega’s veel kunnen leren over het vak en Proven Partners zelf. Alle maanden daarna zijn ook een leerproces geweest. Zo liep ik mee met collega’s om kennis te maken met klanten om onder andere te leren van hun en mijn eigen krachten. Met vallen en opstaan, waarbij ik het volste vertrouwen van mijn collega’s genoot om fouten te maken als onderdeel van het leerproces, heb ik mij sindsdien steeds verder ontwikkeld.”

Thom Thuis en Stephany Lacroes over werken bij Proven Partners

Inmiddels heeft Thuis de afgelopen maanden al een breed pallet aan ervaringen opgedaan en verschillende werkzaamheden verricht. Van het voorbereiden en geven van presentaties, het leggen van nieuwe contacten, in de avond doorwerken aan rapportages tot aan gewoonweg notuleren, vertelt Thuis: “Daarnaast hebben deze werkzaamheden ook betrekking op veel verschillende sectoren. Momenteel ben ik bijvoorbeeld werkzaam bij de gemeente, het bankwezen en de sector zorg en welzijn. Er is continu variatie in mijn werkzaamheden aanwezig, dat levert veel leermomenten op en houdt me dus scherp.”

Thuis laat weten dat het laatstgenoemde ook een van de leukste aspecten is van werken bij Proven Partners: “De variatie van het werk en daarmee elke dag nieuwe dingen leren past bij mij als persoon en ervaar ik als zeer prettig. Ik heb dankzij Proven Partners kunnen leren dat bepaalde dingen mij makkelijker af gaan dan andere dingen, wat in orde is, iedereen heeft verschillende krachten en verbeterpunten. Daarnaast is het werken bij Proven Partners leuk door een fantastisch team van collega’s. Collega’s die nooit te beroerd zijn om elkaar bij te staan, te sparren of simpelweg een luisterend oor bieden.”

Een tweede sherpa

Naast Thuis, koos ook Stephany Lacroes na haar studie voor het consultancyvak bij Proven Partners als Sherpa. Ze licht toe waarom: “Ik heb een vrij breed bachelorprogramma doorlopen, Bedrijfskunde, om erachter te komen wat het beste bij mij zou passen en wat absoluut geen match zou zijn. Ik merkte al snel dat ik minder voelde voor vakken waarbij het vooral om getallen en geld ging. En dat ik het beste presteerde bij vakken die mensgericht waren. Van daaruit heb ik gekozen voor de masteropleiding Organisational Change & Consulting. Wat ik mooi vind is de change-kant in relatie tot mensen: voor verandering moet je mensen mobiliseren en dat fascineert mij.”

Ze vertelt dat Proven Partners op haar pad kwam via twee studiegenoten die haar benaderd hadden: “Al snel merkte ik dat Proven Partners een organisatie is die mensgerichtheid centraal stelt, met een klein clubje aan warme collega’s. Het bedrijf is daarnaast ontzettend ambitieus. Het sprak mij aan om ook Sherpa te worden, ik sta namelijk helemaal achter het principe van voordoen, samendoen en laten doen. Ik wilde niet ergens gaan werken waarbij wij onze adviezen in een casus zouden wegschrijven, maar juist wel bij een organisatie die ervoor zorgt dat de klant zelf kan voortzetten wat wij ingebracht hebben.”

“Voordat ik was begonnen kreeg ik al een mooie bos bloemen met een kaartje er bij, een heel leuk gebaar is dat.” 
– Stephany Lacroes

Lacroes weet nog goed hoe ze werd ontvangen bij haar nieuw werkgever: “Voordat ik was begonnen kreeg ik al een mooie bos bloemen met een kaartje er bij, een heel leuk gebaar is dat, ik voelde me erg welkom. En mijn eerste week sloot ik af met een sociale activiteit, rijden in een oude Deux Chevaux, waarbij ik meteen mijn collega’s allemaal kon ontmoeten. Wij hebben geen kantoorpand en werken mobiel, dus ik vond het geweldig om mijn eerste week zo te beginnen.”

De eerste maand van Lacroes stond vooral in het kader van leren werken bij Proven Partners, weten wat de organisatie precies doet en wat zijn werkwijze is: “Zo ging ik bijvoorbeeld met een collega mee naar een klant, had ik een introductieprogramma dat ik met mijn mentor doorliep en hielp ik een andere collega met een klant. Je komt vrij snel in de doe-modus bij ons.” In de maanden hierna heeft de Sherpa van het adviesbureau erg afwisselend werk gedaan, vertelt ze: “Interne werkpakketten, change projecten en ook projectmatige opdrachten. Vooral als junior is het fijn om te gaan ervaren wat deze verschillen in de praktijk inhouden, en waar jouw kracht en interesse het meeste liggen.”

Volgens Lacroes zijn er twee dingen die werken bij Proven Partners bijzonder leuk maken: “Ik heb warme collega’s en ik kan bij dit bedrijf een snelle ontwikkeling doormaken. Juist doordat wij een klein clubje zijn, dat bestaat uit pure en oprechte mensen, is het een warme omgeving om in te werken. Daarnaast hou je ook samen eigenlijk de organisatie draaiende want je verdeelt alles wat er moet gebeuren. Er zijn geen grote afdelingen die bijvoorbeeld de marketing oppakken. Dat doen wij zelf, waardoor je veel diverse werkzaamheden hebt. Je leert daar enorm veel van en dat vind ik heel leuk en interessant!”


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup