Strategisch communicatieadviesbureau Confidant Partners van start

19 juni 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

De advieswereld is een nieuw bureau rijker. Confidant Partners – opgericht door de voormalige Hill+Knowlton Strategies-bestuurders Frans van der Grint, Sabine Post-de Jong en Jeroen van Seeters – richt zich op strategische communicatiethema’s binnen de boardroom. 

De drie oprichters zijn grote namen binnen de wereld van communicatieadvies. Frans van der Grint wordt gezien als een van de belangrijkste raadgevers van de top van het Nederlandse bedrijfsleven en werd vorig jaar door het FD nog voorgesteld als ‘beste pr-adviseur van Nederland’.

Hij werkte bijna twee decennia voor Hill+Knowlton Strategies, onder meer als Chief Executive Officer en in zijn laatste rol als hoofd van de Europese M&A-praktijk van het kantoor.\

Frans van der Grint, Sabine Post-de Jong en Jeroen van Seeters - Confidant Partners

Gedurende zijn tijd bij het bureau voorzag Van der Grint prominente opdrachtgevers van advies, waaronder voormalig Akzo-CEO Ton Büchner en de raad van bestuur van het inmiddels ter ziele gegane Imtech. In zijn laatste periode bij het bureau richtte hij zich hoofdzakelijk op overnameadvies. Hij speelde een rol in de totstandkoming van acquisities door grote bedrijven als TMG, Grolsch en Douwe Egberts. 

Sabine Post-de Jong sloot zich in 2011 aan bij Hill+Knowlton Strategies en bekleedde op het laatst de rollen van hoofd van de M&A-communicatiepraktijk en bestuurder. Jeroen van Seeters bracht meer dan elf jaar door bij het communicatieadviesbureau, waarbij hij aanvankelijk Chief Executive voor de Benelux was en later Strategy Director werd. 

Het trio verliet Hill+Knowlton Strategies in oktober van vorig jaar en deed daarbij direct plannen voor de lancering van een eigen kantoor uit de doeken. “Ik ga mij richten op een nieuw initiatief op het gebied van strategische communicatie op het hoogste niveau van het bedrijfsleven. Daar ligt mijn hart. Daar is ook nog veel behoefte”, zei Van der Grint destijds tegenover het FD.

Op woensdag 29 mei was het zover en onthulden de oprichters formeel hun nieuwe merk aan het grote publiek. Confidant Partners positioneert zich als adviseur en klankbord voor de absolute top van het bedrijfsleven – bestuurders, directeuren en commissarissen. De belangrijkste diensten die het bureau aanbiedt zijn advies omtrent strategische communicatiethema’s en allerhande bedrijfsonderwerpen – zoals groei, overnames, procesvoering, aandeelhoudersactivisme en veranderingen in de samenleving en politiek – en coaching op individueel en teamniveau. 

“Leiders hebben de constante uitdaging om groei van hun bedrijven te waarborgen en zich te wapenen tegen de meest complexe bedreigingen, terwijl ze tegelijkertijd de verwachtingen in de maatschappij moeten zien te matchen met hun mogelijkheden om daaraan te voldoen. Die uitdaging vormt het hart van onze adviespraktijk”, aldus Van der Grint. 

Vertrouweling

Op de website van het bureau, geeft Confidant Partners inzicht in de filosofie achter zijn werkwijze: “We geloven in de kracht van gedurfde, persoonlijke raadgeving. En van onafhankelijk denken in een wereld van populaire meningen. We wijden ons toe aan openhartige en frisse perspectieven, waarbij we ons bewust zijn van de realiteit waar het bedrijf van onze opdrachtgevers zich in bewegen. Evenals van de belangen van alle stakeholders.”

Het is dit geloof dat ten grondslag ligt aan de keuze voor de bedrijfsnaam. Het woord ‘confidant’ is ontleend aan het Franse woord voor vertrouweling – ‘confident’ – dat op zijn beurt is ontleend aan het Italiaanse ‘confidente’, het afgeleide zelfstandig naamwoord van het werkwoord ‘confidente’, dat weer afstamt van het Latijnse ‘confidere’ – oftewel ‘vertrouwen stellen in, toevertrouwen’. Hiermee verwoorden de oprichters de belofte die ze doen aan hun klanten.

Bij het inlossen van deze belofte worden ze ondersteund door een selectie van “bewezen top-professionals”, die zich kenmerken door een onafhankelijke aanpak, aldus Post-de Jong: “Wij geloven in de kracht van gedurfd, persoonlijk advies. Met de juiste balans tussen persoonlijke betrokkenheid en de afstand die nodig is.” 

Confidant Partners is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas en werkt inmiddels met verschillende nationale en internationale bedrijven en organisaties.