Confidant Partners benoemt Deniz Horzum tot senior adviseur

22 april 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Deniz Horzum maakt begin volgende maand een carrièreswitch naar de bureauwereld. De senior woordvoerder van Rob Jetten gaat aan de slag als senior adviseur.

Per 1 mei treedt Horzum in dienst bij Confidant Partners, een strategisch communicatieadviesbureau uit Amsterdam. Hij wordt onderdeel van het adviesteam.

In zijn nieuwe rol gaat Horzum bestuurders, commissarissen en directeuren begeleiden en coachen bij communicatie- en reputatievraagstukken die spelen op strategische momenten binnen de organisatie. Denk aan een nieuwe strategische koers, crisissituaties, fusies & overnames of een cultuurverandering.

Deniz Horzum, Senior Advisor, Confidant Partners

Horzum brengt jarenlange ervaring in het communicatievak met zich mee, vooral op het gebied van (internationale) politiek en media. Hij werkt momenteel bij het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, waar hij woordvoerder is van demissionair minister Rob Jetten.

Hiervoor werkte hij als diplomaat en woordvoerder bij de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de EU. Hij ontwikkelde communicatiestrategieën voor issues die betrekking hadden op de techwereld, de financiële sector, duurzaamheid en internationale crises als Covid-19 en de oorlog in Oekraïne. Deniz adviseerde ministers over deze onderwerpen in de Europese context.

Voor zijn periode in Brussel was Horzum diplomaat bij de Nederlandse ambassade in Londen. Vanuit het zogeheten ‘diplomatenklasje’ kwam hij terecht bij het directoraat-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met de internationalisatie van startups en de techsector. Hij begon zijn loopbaan in de financiële sector.