Werken bij Count & Cooper: vier adviseurs aan het woord

04 juni 2019 Consultancy.nl

Count & Cooper, een project- en tendermanagementbureau, werd opgericht in 2013. Inmiddels werken er zo’n vijfendertig professionals voor de organisatie. De redactie van Consultancy.nl ging in gesprek met vier van hen over hun ervaringen bij het bedrijf.

Mensen maken het verschil

Henk-Jan Zoer vervult bij Count & Cooper de rol van Senior Projectleider. Zoer startte in 2013 bij de organisatie. Inmiddels heeft hij al gewerkt aan vele projecten, waar hij met veel plezier op terugkijkt: “Geen dag of week is hetzelfde. Mijn werkzaamheden als Projectleider variëren enorm. Op het ene moment bereid ik het projectmanagementteam voor en op het andere moment bespreek ik de herijking van complex project met de opdrachtgever van het project.”

Zoer legt uit dat een project valt of staat bij een goede voorbereiding, zoveel mogelijk de regie voeren en transparantie: “Het verschil maak ik door te sturen op de belangrijkste beheersaspecten binnen een project. Dit kan alleen door als team te functioneren en kritisch te zijn op het functioneren als projectteam. Hierbij is het waarmaken van de planning het belangrijkste hulp- en stuurmiddel. Collega’s stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en zo snel mogelijk te groeien vind ik super gaaf. Want zo realiseren we samen de beste projectresultaten en maken wij het verschil!”

Hard werken in een ambitieus en gezellig team

In september 2017 maakte Ceciel van Loenhout de overstap naar Count & Cooper vanuit bouwconcern Heijmans. Bij het project- en tendermanagementbureau vervulde ze tot en met augustus 2018 de rol van Consultant, waarna ze werd benoemd tot Teamleider. Loenhout licht toe waarom ze destijds de overstap maakte: “Op werkgebied was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij Count & Cooper. Ik kende ze via een aanbestedingsproject waar ik aan meewerkte en in m’n zoektocht ben ik gewoon eens langs gegaan voor een kopje koffie.”

Werken bij Count & Cooper: vier adviseus aan het woord

Momenteel is Van Loenhout in de weer als coördinator van het technisch team bij de tender A9 Badhoevedorp Holendrecht: “Een project waar ik heel trots op ben vanwege de vernieuwende aanpak die wij hebben toegepast bij deze tender.” Ze vertelt waarom ze op haar plek zit bij het project- en tendermanagementbureau: “Bij Count & Cooper in dienst zijn betekent voor mij hard werken aan ambitieuze projecten met goede collega’s. En het is ook een heel gezellig bedrijf. Dat zie je terug op onze vrijdagmiddagborrels en tijdens de uitjes die we met de projectteams hebben.”

Het ultieme resultaat is de realisatie van een project

Medio 2017 rondde Laura Salters het Young Executive-programma van Boer & Croon af. Tijdens dit opleidingstraject was ze ruim een jaar actief voor Count & Cooper als Consultant. Deze samenwerking beviel zo goed, dat Salters vervolgens in dienst trad bij het project- en tendermanagementbureau. Ze legt uit waarom ze veel voldoening haalt uit haar ruim drie jaar bij Count & Cooper: “Als ik door Amsterdam loop, waar ik woon, kijk ik trots naar de Noord/Zuidlijn en Project de Entree, en denk ik: ik heb de realisatie mede mogelijk gemaakt.”

Op dit moment bekleedt Salters de rol van raakvlakcoördinator. Ze legt uit wat dat inhoudt: “Het is mijn verantwoordelijkheid om de interne en externe raakvlakken, de puzzelstukjes in het ontwerp en uitvoering, te identificeren en te zorgen dat de puzzel past. Door de juiste vragen te stellen, structuur te bieden, vraagstukken expliciet te maken en als een spin in het web iedereen met elkaar te verbinden voorkom ik elke dag verspilling. Deze procesmatige aanpak is complementair aan de technische experts en omgeving en hierdoor merk je elke dag dat je het verschil maakt. Dat is mijn kracht en drive en die van Count & Cooper. Het ultieme resultaat is de realisatie van een project.”

Van de collegebanken naar de bouwplaats

Hanna Moonen behaalde eind 2017 haar mastergraad in Construction Management & Engineering aan de Technische Universiteit in Delft. Kort daarna – in maart 2018 – startte Moonen bij Count & Cooper als Project Analist. Ze geeft aan dat ze het erg naar haar zin heeft bij haar eerste werkgever: “Vanaf de eerste dag, als pas afgestudeerde, voel ik me erg thuis hier. Count & Cooper bestaat uit een groep betrokken, enthousiaste en ambitieuze mensen die niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden.”

Moonen vertelt dat het werken in teamverband en de focus die wordt gelegd op persoonlijke ontwikkeling voor haar de doorslag gaven om bij Count & Cooper te gaan werken: “Nu werk ik samen met een aantal collega’s aan een uitvoeringsproject, waar wij verantwoordelijk zijn voor de procesbeheersing. Omdat ons kantoor de keet op de bouwplaats is, zien we direct het resultaat van ons werk. Ik leer veel van mijn collega’s die veel meer ervaring hebben. Ondanks dat ik net kom kijken, wordt wel verwacht dat ik kritisch ben en met suggesties kom hoe dingen beter kunnen. Samen wordt er hard gewerkt om het project tot een goed einde te laten komen en samen worden die successen gevierd.”

GerelateerdCount & Cooper leert starters presteren in teams en onder druk.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup