Quint start interim change community voor de zorgmarkt

03 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quint heeft een nieuwe praktijk gelanceerd die zich gaat toeleggen op het leveren van interim managers aan instellingen in de gezondheidszorg.

Het advies- en technologiebedrijf heeft een uitgebreide staat van dienst in de zorgmarkt. Het adviesbureau begeleidt onder meer zorgaanbieders bij hun digitale transformatie, werkt samen met zorgverzekeraars en zorgaanbieders bij het optimaliseren van IT-intensieve processen, helpt ziekenhuizen met het verbeteren van de patient journey en het beheren van medische dossiers, en helpt spelers binnen de gehele zorgmarkt bij het implementeren van technologieën, op het snijvlak van bijvoorbeeld data analytics en kunstmatige intelligentie.

De professionals van Quint werken als consultants of digitale experts aan opdrachten. Daar is nu een nieuwe loot aan de stam bijgekomen – deze maand heeft het adviesbureau interim management dienstverlening aan zijn dienstenportfolio toegevoegd. Het besluit voor een nieuwe praktijk komt op een moment dat de gezondheidszorg enorme veranderingen ondergaat; veranderingen die patiënten, toezichthouders en ook concurrenten raken. De ontwikkelingen stuwen tegelijkertijd de vraag naar expertise in verandervraagstukken, vooral op het gebied van digitalisering. Door de schaarste in veranderexperts op dit gebied, kijken zorginstellingen steeds vaker naar buiten voor in de wol geverfd personeel, merkt ook Léon Wijnen, Client Director Health & Life Sciences bij Quint.

Quint start interim change community voor de zorgmarkt

“Er is groeiende vraag naar interim support waarbij vaak zeer specialistische kennis nodig is”, geeft hij aan, om daar aan toe te voegen: “En om aan deze te voldoen, heeft Quint een netwerk van associates opgericht.” Deze groep professionals heeft volgens Wijnen ruime ervaring in de gezondheidszorg: “Zij kennen de marktspecifieke vraagstukken waar zorgorganisaties dagelijks aan werken.”

Niet alle zorginstellingen met een noodzaak voor tijdelijke capaciteit hoeven aan te kloppen bij Quint. Het bureau richt zich namelijk puur op opdrachten met een veranderopdracht. Kortom, de interimmers van Quint zijn er niet om de tent draaiende te houden, maar om verandering te realiseren.

Quint kan op het resultaat worden beoordeeld, aangezien vooraf een resultaat wordt afgesproken. Door tegelijkertijd goede opleiding en coaching voor de bestaande medewerkers aan te bieden, is de voortzetting van de transformatie ook na de opdracht gewaarborgd, legt Wijnen uit: “Onze associates doen meer dan alleen het warm houden van de stoel.” Hij vervolgt: “Organisaties die tijdelijk een vervanger zoeken zonder dat daar een veranderopdracht aan gekoppeld is, zijn bij ons niet aan het juiste adres. Onze mensen richten zich op de digitale strategie en transformatie, sourcing- en implementatievraagstukken.” 

Quint werkt voor klanten die actief zijn binnen een breed spectrum aan sectoren, waaronder de bouw, energie, financiële dienstverlening,(semi) overheid, nuts, telecom, transport en zakelijke dienstverlening.