Atos organiseert Inhousedag voor studenten en starters

16 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In juni organiseert Atos een inhousedag voor studenten en recent afgestudeerd talent. Het event biedt een uitgelezen mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij de ICT dienstverlener te werken, hun projecten en mensen te leren kennen en zich zelf uit te dagen tijdens een van de trainingen die verzorgd zullen worden.

Technology consulting, ofwel IT-/ICT consulting of technologieadvisering, is een adviessegment dat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden, zeker gezien de razendsnelle ontwikkelingen in de markt. De organisaties van nu dienen in te spelen op tal van nieuwe trends en onderwerpen, waaronder digitalisering, artificial intelligence, Internet of Things, robotisering, blockchain, cloud computing, cyber security, Industry 4.0, en meer.

Vraag naar IT-talent blijft groeien

Als gevolg van al deze ontwikkelingen is ook de vraag naar IT-professionals en specialisten in deze nieuwe expertisegebieden enorm toegenomen. Al enkele jaren woedt er een zogenaamde 'war for talent' binnen het IT-landschap, waarbij de schaarste in IT-talent alleen maar verder lijkt toe te nemen. Advies(organisaties) zijn naarstig op zoek naar jong en ambitieus IT-talent om toekomstbestendig te kunnen blijven in de zeer concurrerende IT-markt van morgen.

Binnen dit speelveld bevindt zich ook Atos, met meer dan 120.000 professionals in 73 landen een van de grootste IT-dienstverleners ter wereld. Atos positioneert zich als een ‘Europese leider op het snijvlak van Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing en Digital Workplace’. Wereldwijd levert de IT-reus zijn klanten onder meer Cloud-, Infrastructuur & Data Management- en Business & Platform-oplossingen.Atos Inhousedag

Atos Inhousedag

Atos komt graag in contact met studenten en recent afgestudeerde IT-talenten, en helpt hen bij hun oriëntatie op een stage of (eerste) baan binnen de IT. Om die reden organiseert Atos op woensdag 12 juni een Inhousedag op haar kantoor in Amstelveen. Het evenement is bedoeld voor HBO en WO studenten of starters, die bovendien een sterke affiniteit of ervaring hebben met IT.

Gedurende de middag kunnen de deelnemers op informele wijze kennis maken met professionals van Atos, die hen meer zullen vertellen over hoe het is om te werken bij de ICT dienstverlener. Ook zullen ze voorbeelden geven van succesvolle klantprojecten uit de praktijk, gericht op expertisegebieden als Cyber Security, Artificial Intelligence en Cloud. 

Verder zal Atos een interactieve workshop verzorgen, vindt er een rondleiding plaats, en wordt er een training verzorgd door een van de experts van Atos, waarmee de deelnemers hun professionele vaardigheden kunnen ontwikkelen! Aan het einde van de dag zal er een diner worden verzorgd. Geïnteresseerde studenten en starters kunnen zich aanmelden voor de inhousedag door een mail met cv te sturen. Atos neemt vervolgens contact op. Aanmelden kan nog tot uiterlijk woensdag 5 juni 2019.

Lees ookAtos IT Challenge 2019 zet machine learning en duurzaamheid centraal