Atos en Xerox lanceren BPaaS oplossing voor Finance en Accounting

12 augustus 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

IT-bureau Atos heeft samen met Xerox een nieuwe ‘Business Process as a Service’ (BPaaS) oplossing gelanceerd gericht op het Finance en Accounting domein. Volgens de initiatiefnemers kunnen organisaties met de nieuwe propositie tot 30 procent besparen op hun huidige kosten voor management en beheer.

De nieuwe dienst helpt organisaties met het implementeren, stroomlijnen en beheren van financiële en accountancy processen en omvat gebieden als ‘Financial Management’, ‘Source-to-Pay’, ‘Order-to-Cash’ en ‘Record-to-Report’. De propositie vloeit voort uit de wereldwijde strategische samenwerking die de twee bedrijven eind 2014 hebben afgesloten, als onderdeel van de overname van de IT Outsourcing praktijk van Xerox door Atos voor €880 miljoen. 

“Het nieuwe aanbod is een uitstekend voorbeeld van de voordelen die onze wereldwijde strategische samenwerking met Xerox onze klanten biedt”, aldus Steve Sutton, SVP Global Solutions van Atos. “We kunnen onze klanten ondersteunen met een snelle ingebruikname van Finance & Accounting-services.”

Atos en Xerox lanceren BPaaS oplossing voor Finance en Accounting

De op de cloud gebaseerde service combineert de kracht van Xerox’ wereldwijde expertise, op het gebied van financiën en accounting, met de technologie en digitale skills van Atos, op het gebied van systeemintegratie. Doordat de dienst ‘kant-en-klaar’ beschikbaar is, en verder geen aanvullende infrastructuur vereist, kan de oplossing “binnen enkele weken en tegen lage kosten” in gebruik genomen worden.

De echte voordelen liggen volgens Sutton echter in de optimalisatieslag die het mogelijk maakt binnen de bedrijfsvoering. “Het volledig geconfigureerde technologische platform voorziet in een geavanceerde functionaliteit. Hierdoor wordt een flinke impuls gegeven aan de productiviteit, kostenverlagingen en verbeterde control-functies in de financiële functie. De hogere efficiency en kostenbesparingen kunnen oplopen tot 30 procent.”