Atos geprezen voor bijdrage aan groei van Google Cloud

06 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een jaar na de start van de samenwerking met Google is Atos door de techgigant erkend voor zijn bijdrage aan de wereldwijde groei van Google Cloud. “Atos heeft zijn expertise op het gebied van Google Cloud bewezen. De organisatie heeft zijn commitment aan het succes van klanten het afgelopen jaar laten zien.”

Tijdens de Google Cloud Next-top in San Francisco vorige maand onthulde Google de winnaars van zijn jaarlijkse Partner of the Year Awards. Zes partners werden geprezen om hun wereldwijde prestaties, waarbij IT-servicesgigant Atos de ‘Breakthrough Partner of the Year’-prijs mee naar huis nam. “We zijn trots op de resultaten die we hebben geboekt en stellen veel bedrijven over de hele wereld in staat om de echte waarde die de cloud kan bieden, te realiseren”, aldus Eric Grall, Senior Executive Vice President bij Atos

Naast Atos werden ook Breakthrough Partner of the Year-awards uitgereikt aan Claranet (EMEA), Epam (Noord-Amerika), Bespin (Azië-Pacific) en Nubosoft (Latijns-Amerika). Vorig jaar ging de prijs op wereldwijd niveau naar Slalom, een Amerikaans management- en technologieconsultancybureau. 

“Deze prijs is de erkenning van onze groeiende, succesvolle samenwerking met Google”, vertelt Grall. De winst van Atos is opmerkelijk vanwege het feit dat het bureau zijn alliantie met Google slechts twaalf maanden geleden is begonnen. Destijds beschreef de CEO van Atos, de Fransman Thierry Breton, de samenwerking als een “game changer voor de digitale transformatie dienstverlening” van het bedrijf.

De toegevoegde reeks hulpmiddelen en oplossingen stelt het IT-adviesbureau met hoofdkantoor in Parijs in staat zijn digitale transformatiediensten en -producten zowel te verbreden als te verdiepen – met name op het gebied van cloud, data-analyse, kunstmatige intelligentie, machine learning en de digitale werkplek.

Atos geprezen voor bijdrage aan groei van Google Cloud

Google kan door het partnerschap gebruikmaken van het wereldwijde verkoopnetwerk van Atos, waardoor de groei van Google Cloud versneld kan worden, in een tijd waarin de markt voor cloud- en IT-services bloeit. Volgens analistenbureau Gartner kent de IT-servicesmarkt nu een omvang van circa $3,8 biljoen, waarbij clouddiensten het op één na grootste groeisegment is. Dit jaar verwacht Gartner dat de IT-servicesmarkt groeit met 9%, terwijl de experts van het analistenbureau in 2020 rekenen op een groei van 8%. De cloudgebaseerde add-on diensten van Google, zoals analytics en artificial intelligence, groeien volgens Gartner de komende jaren nog harder.

Atos heeft de afgelopen twaalf maanden veel nieuwe grote klanten uit de particuliere en de publieke sector aangesloten op Google Cloud. Daarnaast heeft Atos bestaande Google Cloud-klanten geholpen bij het verbeteren van de manier waarop ze de cloud gebruiken om “transformatie en innovatie te ontwikkelen naar een niveau waardoor organisaties beter en sneller kunnen inspelen op de behoeften van klanten”, zegt Carolee Gearhart, Vice President binnen de clouddivisie van Google. “We zijn verheugd om verder te bouwen aan onze samenwerking met Atos”, zegt Gearhart.

Innovatielabs en R&D-centra

Ter ondersteuning van de alliantie hebben Atos en Google onlangs Google Cloud-innovatielaboratoria en R&D-centra in Europa gelanceerd, gevestigd in Frankrijk (Parijs) en het Verenigd Koninkrijk (Londen). “Onze laboratoria zijn een concreet voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen de teams van Atos en Google Cloud, evenals ons gezamenlijk streven om Europese bedrijven te helpen bij het definiëren van nieuwe bedrijfsmodellen op basis van kunstmatige intelligentie”, legt Eric Haddad uit, die de Google Cloud-praktijk leidt in Frankrijk. 

Daarnaast heeft Atos het aantal gecertificeerde Google Cloud-experts wereldwijd uitgebreid tot boven de 300. Bij dat aantal blijft het echter niet: de komende maanden zullen meerdere experts van Atos het opleidingsprogramma voltooien. Medewerkers die gecertificeerd zijn, hebben vaardigheden op het gebied van het ontwerpen, bouwen, beheren en implementeren van applicatie-infrastructuur en data-oplossingen voor de Google Cloud-technologie. 

De Atos – Google alliantie wordt in Nederland geleid door Michel van Buitenen, die ook de Nordic-regio onder zijn hoede heeft.