WIN Festival: event voor projectmanagement professionals

08 mei 2019 Consultancy.nl

In mei organiseert WIN hun jaarlijkse WIN Festival. Met als thema ‘PMO WORKS’ passeren tijdens deze editie diverse PMO succesverhalen de revue en wordt ingegaan op hoe PMO in de toekomst zal worden ingericht. Daarnaast is er een uitgebreid programma vol met presentaties en workshops van experts uit het veld, waaronder ook enkele adviseurs van WIN zelf. Ook is er voldoende ruimte om met andere bezoekers te netwerken.

Project Management Offices (PMO’s) zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en specifiek niet uit het projectmanagement landschap. Het percentage bedrijven met een PMO is de laatste tien jaar sterk gegroeid – volgens een schatting maken inmiddels drie kwart van de grote bedrijven gebruik van een PMO. Gezien de groeiende complexiteit en noodzaak tot verandering, alsook de toegenomen erkenning van het vakgebied, zal dit percentage verder toenemen.

In het kort geeft een PMO invulling aan een efficiënt lopende projectorganisatie en biedt het ondersteuning aan het projectmanagement door het (ook financieel) inzichtelijk maken van de projectstatus. Maar ook op uitvoerend gebied is een PMO actief en pakt taken op die het projectmanagement de ruimte geeft zich te focussen op zijn kerntaken. Zodat zij eventueel een breder programma aan projecten aankan.

WIN Festival: event voor projectmanagement professionals

WIN Festival

Om kennis rondom het vakgebied te delen met andere PMO professionals vindt jaarlijks het WIN Festival plaats. Initiatiefnemer van het evenement is WIN, een projectmanagement specialist uit Doorn. Het bureau levert aan zijn opdrachtgevers mensen en kennis op het gebied van onder meer PMO, Agile Office en Projectbeheersing. Naast detachering levert WIN ook consulting diensten, verzorgt het werving en selectie en geldt het bedrijf als een ervaren opleider. 

Kende het event in 2018 een sportieve insteek (het werd gehouden op de KNVB Campus), zo is dit jaar voor de zevende editie – op 21 mei – gekozen voor een festivalvorm met muziek, foodtrucks, op een tentlocatie midden in de bosrijke omgeving van Landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche. Dit jaar luidt het thema: ‘PMO WORKS’. Diverse genodigde sprekers en ook enkele adviseurs van WIN zullen ingaan op enkele PMO succesverhalen en op de rol die PMO in de toekomst naar verwachting gaat spelen. Ook worden er verschillende workshops verzorgd. 

Het programma zal worden geopend door dagvoorzitter Laurens Putter, een ervaren ondernemers, trainer, spreker en coach, op het gebied van project management, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Naast voor zijn eigen onderneming is Putter ook actief voor Forces to Explore, waar hij vakspecialisten helpt bij de ontwikkeling van consultancy-/soft skills en trajecten begeleid om duurzame veranderingen in te voeren. Een overzicht van de overige belangrijkste sprekers is wat volgt. 

Sprekers

Ondernemer en veelgevraagd spreker Thijs Lindhout zal tijdens het plenaire gedeelte, in zijn ‘keynote geluk’ de bezoekers meenemen langs drie thema’s die bepalend zijn voor een gelukkig leven: actiegerichtheid, mindset en liefde & connectie. Lindhout zal antwoorden geven op vragen als: is het leven maakbaar? Hoe kan men geluk ervaren ondanks de omstandigheden? Na de keynote is duidelijk hoe professionals makkelijker geluk in hun werk en privé leven kunnen ervaren.

In zijn breakoutsessie 'De PMO'er' duikt WIN consultant, trainer en coach Frank Oeben in onderwerpen als zelforganiseren en zelfsturing. Ook zal hij ingaan op hoe mensen kunnen worden meegenomen in verandering. Oeben kan bogen op meer dan vijftien jaar ervaring als consultant, trainer, coach, lijnmanager en stafmedewerker. Vanuit WIN helpt hij organisaties duurzaam te veranderen.WIN Festival - event voor projectmanagement professionals

Rutney Sluis is momenteel werkzaam als regionaal directeur van een verkooporganisatie, is medeoprichter van twee ondernemingen, en is actief als trainer, spreker en business & life coach. De afgelopen jaren heeft hij meer dan 600 trainingen/speeches voor meer dan 50.000 mensen mogen geven, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Onderwerpen waren onder meer succes, mindset, beperkingen overwinnen, het bouwen van de juiste relaties en het vervullen van iemands ware potentie. Tijdens het evenement zal Sluis bezoekers meenemen in de psychologie over gelukkig succesvol worden: “Waarom sommige wel gelukkig en succesvol zijn en anderen niet, het zit hem in de kleine dingen.”

Ronald Middelkamp is binnen WIN werkzaam als Trainer (IPMA PMO). Vanuit die rol geeft hij training in PMO vaardigheden en houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal. De training IPMA-PMO stoomt cursisten klaar voor het IPMA-PMO examen, waarvoor de deelnemers zich kunnen certificeren via IPMA. Middelkamp heeft uitgebreide ervaring als adviseur in organisatie-inrichting op het gebied van projectmanagement en portfoliomanagement, waarbinnen hij zich gedurende zijn loopbaan steeds verder in is gaan verdiepen. Tijdens het WIN Festival zal Middelkamp een workshop over PMO verzorgen.

Jan Dirk Hogendoorn
 is een agile coach & trainer met een achtergrond als projectmanager en trainer met ruim tien jaar ervaring op uiteenlopende plekken. Hij helpt en coacht diverse organisaties met het ontwikkelen van wendbare teams en daarmee wendbare organisaties. Tijdens het event zal Hogendoorn de sessie ‘The surprising truth for leadership’ verzorgen, waarin hij met de deelnemers een zogeheten ‘Okaloa Flowlab’- simulatie zal doorvoeren, waarbij Lean en Agile integraal benaderd worden om tot grondige inzichten te komen.

John Ouderling is sinds vier jaar werkzaam als Project Portfolio Manager bij Schiphol Group en is een voormalig PMO Consultant bij WIN. De afgelopen jaren heeft hij grote verandertrajecten begeleid en organisaties opgezet voor internationale bedrijven zoals Schiphol Group, Endemol en ING/NN. Marloes Hoekman is sinds februari dit jaar werkzaam als medior portfolio manager binnen Schiphol Operations. Hiervoor heeft ze vijf jaar als consultant gewerkt bij Deloitte en Twynstra Gudde en is ze betrokken geweest bij diverse opdrachten in de publieke en private sector. Op dit moment houdt ze zich bezig met het optimaliseren van portfolio management samen met haar collega portfolio manager. Ouderling en Hoekman zullen gezamenlijk een praktische klantcase uitwerken rondom een portfoliomanagement vraagstuk van Schiphol.

Verder wordt er een klantcase (‘Van decibel gestuurd naar strategisch besluiten’) verzorgd door Michel Staal, Portfoliomanager bij Bilthoven Biologicals, samen met Maurice Alberts, Consultant PMO en Projectorganisaties bij WIN. Met meer dan twintig jaar ervaring binnen diverse branches werkt Alberts samen met klanten aan verandertrajecten door operaties in lijn te brengen met de (verander)strategie. 

Tot slot verzorgen ook programmamanager Janine Rumph van Netbeheer Nederland en Wouter Senden, sinds 2017 PMO professional bij WIN en werkzaam binnen het Slimme Meter-programma van Netbeheer Nederland, een klantcase, getiteld: ‘De uitrol van 8 miljoen slimme meters’. In de jaren voorafgaande aan zijn start bij WIN, is Senden betrokken geweest bij de implementatie van digitale leermiddelen in het voortgezet onderwijs, onder andere in de rol van projectleider, trainer en coördinator, voor een stichting die 70.000 leerlingen vertegenwoordigt.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup