Karen Smit en Raynor Reinink aan de slag bij RadarAdvies

29 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RadarAdvies heeft zijn team versterkt met Karen Smit en Raynor Reinink. Smit maakte de overstap vanuit de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, terwijl Reinink hiervoor in de weer was bij Brouwerij de Prael.

Het Amsterdamse RadarAdvies is een consultancybureau dat zich richt op het sociale domein, aldus een persvoorlichter van het bedrijf: “Onze 50 adviseurs zijn actief op de thema’s van jeugd, werk & participatie, zorg & samenleven en management & organisatie. Zij bereiken resultaat bij de opdrachtgever, onder andere als projectleider, beleidsadviseur, onderzoeker of verandermanager.” Sinds kort draagt ook Karen Smit bij aan deze missie. Ze is bij RadarAdvies onlangs begonnen als Adviseur. 

Smit wil vanuit het adviesbureau het sociaal domein een stap verder helpen: “Ik heb mijn zinnen gezet op de wereld van werk en inkomen.” Dat focusgebied sluit nauw aan bij haar vorige baan bij Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, waar ze bijna twee jaar de functie Projectmedewerker bekleedde: “Vanuit het programma Gebiedsgericht Werken voerde ik projecten en onderzoek uit ter ondersteuning van de teams en advisering van de organisatie.”

Eerder werkte Smit als Psycholoog bij het Centrum voor Neuropsychiatrie- en Ouderenpsychiatrie: “Hier voerde ik neuropsychologische onderzoeken uit en behandelde ik mensen met niet-aangeboren hersenletselproblematiek.” In een verwant vakgebied  – gezondheidspsychologie – studeerde Smit in 2016 af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarmee ze haar eerste mastergraad in de wacht sleepte. Haar tweede mastergraad – ditmaal in Public Administration & Public Management – behaalde ze later dat jaar aan de Universiteit Twente.Karen Smit en Raynor Reinink aan de slag bij RadarAdvies

Naast Smit is ook Raynor Reinink aan de slag gegaan bij RadarAdvies. Hij vervult bij het consultancykantoor de rol Adviseur & Onderzoeker. 

Zijn ambitie is om mee helpen bouwen aan een inclusievere en daarmee rechtvaardigere samenleving: “Ik ben hier komen werken om mijn ambitie om te zetten in concrete werkzaamheden.” Zijn nieuwe werkgever heeft veel vertrouwen in hem: “Raynor is een analytische adviseur en onderzoeker met goede communicatieve vaardigheden. Hij weet theoretische concepten goed te vertalen naar de praktijk. Door zijn werkervaring aan de uitvoeringskant, onder andere in de GGZ, vindt hij gemakkelijk aansluiting bij verschillende doelgroepen. De ‘klant van de klant’ staat in zijn benadering altijd centraal.”

Reinink maakte de overstap naar RadarAdvies vanuit bij Brouwerij de Prael, waar mensen met een beperking werken, die elders moeilijk aan werk komen. Hier was hij ruim een half jaar werkzaam als Chefkok en Sociaal Werker. Daarvoor studeerde Reinink af aan de Universiteit van Amsterdam in de Sociologie. Eerder voltooide hij aan Hogeschool van Amsterdam de bacheloropleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Tijdens deze studie liep Reinink stage bij Mentrum, een centrum voor Amsterdammers met ernstige psychiatrische klachten.

Lees ook: David Sondorp en Jordy Krasenberg trainees bij RadarAdvies.