David Sondorp en Jordy Krasenberg trainees bij RadarAdvies

10 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RadarAdvies heeft afgelopen maand twee nieuwe trainees verwelkomd: Jordy Krasenberg, die het team Samenleven versterkt, en David Sondorp, die in het team Werk aan de slag is gegaan. Beide junior adviseurs hopen zich in de komende anderhalf jaar te ontwikkelen tot een veelzijdig adviseur binnen het sociaal domein.

Jaarlijks starten twee of meer trainees met het traineeshipprogramma van RadarAdvies. In anderhalf jaar tijd maken de jonge talenten kennis met alle aspecten van het consultancyvak. Zo werken ze mee aan diverse opdrachten van het adviesbureau en krijgen ze een uitgebreid trainingsprogramma voorgeschoteld.

De twee nieuwste trainees zijn Jordy Krasenberg en David Sondorp. Laatstgenoemde heeft er al een traineeship op zitten. Na het behalen van zijn masterstudie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam trad hij in dienst bij UWV, waar hij zich bezig hield met verbeteringen in het werkproces. “Omdat we midden in een verandertraject zaten, ben ik hier na mijn traineeship blijven hangen om hierin te adviseren. De vervolgstap werd voor mij toen duidelijk: ik wilde verder als adviseur.”

David Sondorp en Jordy Krasenberg - RadarAdvies

Ook Krasenberg bewoog zich al eerder op het vlak van actuele en sociale vraagstukken. Zo liep hij stage bij de Nederlandse ambassade in Koeweit, coördineerde hij onderwijsprojecten en was hij interim coördinator bij een organisatie die ongedocumenteerde asielzoekers bijstaat (ASKV). Vooral de laatste functie motiveerde hem: “Ik wilde meer doen op het gebied van samenleven.” Krasenberg behaalde een master in International Relations aan Universiteit Utrecht en een bachelor in Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Bij RadarAdvies gaat Krasenberg zich vooral bezig houden met sociale teams, vluchtelingen en de preventie van radicalisering binnen Nederland. “Er komen ook dit jaar weer nieuwe opgaven richting de gemeentes, denk aan het ingewikkelde proces van integratie. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing.” Ook kijkt hij uit om bij te dragen aan internationale opdrachten– zo werkt RadarAdvies bijvoorbeeld voor de Europese Commissie. “Door mijn vele reizen heb ik een wereldwijd netwerk opgebouwd dat mij motiveert om ook buiten het Nederlands kader naar de oplossing te kijken.”

Sondorp over zijn plan voor de komende 1,5 jaar: “Ik wil zoveel mogelijk organisaties leren kennen en diverse opdrachten uitvoeren. Mijn kracht ligt in het combineren van analytische vaardigheden en een menselijke aanpak. Ik duik makkelijk diep de data in om verbanden en trends te vinden, maar ik vind het ook belangrijk om me te verplaatsen in de belevingswereld van de mensen waarover ik een analyse uitvoer.” Hij sluit af: “De komende tijd zal in het teken staan van leren, leren en leren.”