Waarom Thomas Heeneman Magnus verkoos boven een Big Four

22 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zo'n drie maanden geleden – na zijn afstuderen en een lange reis – maakte Thomas Heeneman bewust de keuze om bij Magnus aan de slag te gaan, in plaats van bij een gerenommeerd Big Four-kantoor.

Wilde je altijd al consultant worden?

Aan het begin van mijn studie wilde ik eigenlijk investment banker worden. Dit kwam eigenlijk door werk dat mijn vader heeft gedaan en door een aantal films natuurlijk. Tijdens mijn studie veranderde deze interesse helemaal. De hele wereld van bankiers en de sfeer was eigenlijk helemaal niets voor mij. Tijdens mijn master ontstond een meer technische interesse. Onderwerpen als machine learning, artifical intelligence en data science vond ik interessant. 

Heb je dingen naast je studie gedaan?

De laatste tweeënhalf jaar van mijn studie (bachelor en master Business Analytics aan de VU) heb ik als werkstudent bij Deloitte gewerkt. Dit was drie dagen per week, dus ik was hier aardig druk mee. Naast werk en studeren deed ik aan tennis, boksen en fitnessen. Veel vrije tijd voor andere dingen dan studie, werk en sport bleef tijdens mijn masterperiode niet echt over. Dat zorgde er wel voor dat ik extra uitkeek naar de vrijdagmiddagborrels op het kantoor. 

Waarom de switch naar Magnus?

Na mijn periode als werkstudent kreeg ik een baan aangeboden bij Deloitte. Ik wilde alleen eigenlijk graag ondernemer worden door technische ideeën of producten te ontwikkelen. Toen heb ik lang getwijfeld of ik nu met het ondernemerschap zou gaan beginnen of dat ik eerst als consultant aan de slag zou gaan. Dan heb je namelijk wel een vast inkomen. Echter besefte ik mij ook dat ik nu makkelijker meer risico’s kan nemen. Over een paar jaar heb ik vast veel meer financiële verplichtingen. 

In het ideale scenario zou ik een combinatie hebben van werken als consultant en zelf ondernemen door technische producten te ontwikkelen. Dit kon niet bij Deloitte en bij Magnus wel. Zodoende ben ik bij Magnus aan de slag gegaan, en kan nu dus beide passies realiseren. Daarbij heeft Magnus ook supergave projecten.Waarom Thomas Heeneman Magnus verkoos boven een Big Four

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ontzettend goed. De laatste twee weken heb ik vooral kleine klusjes gedaan. Zo heb ik geholpen met een strategiesessie en een demo voor het automatiseren voor een image classifier. En vanaf vrijdag ga ik officieel bij Het Financieele Dagblad aan de gang, waarbij ik een business- en datawarehousing-project ga oppakken. 

Wat zijn de uitdagende aspecten binnen dit werk?

De grote uitdaging ligt denk ik in de datawarehousing-hoek, want die is relatief nieuw. Ik begrijp de basis, maar ben zeker nog geen expert. Daarom heb ik net een training aangevraagd. Het wordt veel learning on the job.

Wat vind je het leukst aan het werk als consultant?

Ik houd ervan een ingewikkeld wiskundig model zo begrijpelijk mogelijk aan de klant te presenteren. Over het algemeen vind ik het leuk om dingen te vertellen en presenteren. Daarin onderscheid ik mij denk ik ten opzichte van veel wiskundige studiegenoten. Ook de projectmatige manier van werken spreekt me aan, deze zorgt voor veel afwisseling. Projecten zijn op een gegeven moment eindig, waarna je naar een volgend project kan.

En wat vind je van Magnus?

Er heerst een goede sfeer en het kantoor is top. De hiërarchie is niet groot en er is een platte structuur. Het management staat dichtbij ander personeel op de werkvloer. En het is fijn dat er snel beslissingen worden genomen zonder dat er via allerlei tussenpersonen toestemming gevraagd moet worden. Daarbij vind ik dat er veel gave klanten zijn en leuke retailopdrachten.

Heb je tips voor starters?

Het belangrijkste is denk ik wel: Ga werken tijdens je studie. Dat je iets naast je studie hebt gedaan is denk ik erg waardevol. Je leert jezelf routine aan, leert mensen kennen en maakt al kennis met het werkende leven.