Overname van Interactief Groep begeleid door Kruger

20 februari 2019 Consultancy.nl

Flexbedrijf de Interactief Groep is overgenomen door Carrière Uitzendbureau. De deal werd begeleid door M&A-experts van Kruger.

Hurriyet Bagcan, directeur van Carrière spreekt van een “mooie stap vooruit voor iedereen”. Over de overname zegt hij verder: “Door het bundelen van onze krachten profiteren onze gezamenlijke klanten direct van het landelijke Carrière-netwerk én het grote EU-kandidatennetwerk van Interactief. Onze flexkrachten profiteren van nog meer carrièremogelijkheden.”

Met ruim 35 franchise en non-franchise vestigingen in Nederland is Carrière Uitzendbureau een specialist in het recruiten en leveren van uitzendkrachten, werving en selectie, zzp-bemiddeling en payrolling. De focus ligt hierbij op uitvoerende functies in transport, logistiek, (food) productie en techniek. Carrière vormt het grootste merk van de Staffing Associates Group*. 

Overname Interactief Groep

De dienstverlening van het uitzendbureau sluit naadloos aan bij het specialisme van de Interactief Groep, die in 1998 startte met uitzendactiviteiten en in twintig jaar is uitgegroeid tot een gespecialiseerd uitzendbureau met circa €30 miljoen omzet. Door de overname van de Interactief Groep groeit Carrière naar een uitzendorganisatie met een omzet van meer dan €90 miljoen. 

Door de recent gesloten deal met de Interactief Groep wordt de organisatie nu uitgebreid met uitzendkrachten uit Oost-Europa. De Interactief Groep is al ruim twintig jaar werkzaam in dit domein en kan daarmee bogen op een uitgebreid trackrecord. De activiteiten en prestaties van de Interactief Groep passen uitstekend in de groeistrategie van Carrière Uitzendbureau, dat (tezamen met de franchisevestigingen) de ambitie heeft om in vijf jaar tijd door te groeien naar een omzet van €200 miljoen.

Overname van Interactief Groep begeleid door Kruger

De laatste jaren werd de Interactief Groep solo geleid door Mari-Jon Keijlewer-van Herk, die de Interactief Groep door de crisisperiode heeft geloodst en heeft weten uit te bouwen tot een winstgevende, groeiende organisatie. Hoewel Keijlewer-Van Herk zich als gevolg van de deal heeft teruggetrokken als directeur van de Interactief Groep, is ze nauw betrokken gebleven bij de combinatie en heeft ze zich de afgelopen periode gericht op conceptontwikkeling van nieuwe diensten**. “Ik ben blij met de samenvoeging van Interactief en Carrière”, zegt ze over de deal. “Technologische ontwikkelingen, het groeiende belang van compliance en een snel veranderende arbeidsmarkt vereisen investeringen in mensen en een continue innovatie van processen en systemen. Samen met Carrière is Interactief in staat haar dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Een mooie stap in ons twintigjarig bestaan.” 

Begeleiding door Kruger

Bij de totstandkoming van de deal tussen Carrière en Interactief Groep heeft Kruger in de opeenvolgende fases vanuit meerdere disciplines waarde toegevoegd. Kruger, een restructuring en corporate finance specialist, werd in eerste instantie door verkoper Interactief Groep ingeschakeld om te adviseren en te assisteren inzake het waarborgen van de continuïteit van de onderneming.

Onder leiding van Keijlewer-van Herk is het rendement van de Interactief Groep de afgelopen periode fors verbeterd (groei in omzet en winstgevendheid), waarbij echter door financiële problemen uit het verleden de controle ontbrak over de liquiditeitspositie. Kruger heeft onder meer waarde kunnen toevoegen bij het schakelen tussen de diverse stakeholders en financiers door het valideren van resultaten en prognoses, alsmede het in inzichtelijk maken van de liquiditeitsontwikkeling. Vanuit de inmiddels winstgevende situatie is Kruger in staat geweest de Interactief Groep te begeleiden in het volledige proces van verkoop, van het onderhandelen over de voorwaarden, het verbinden van de diverse stakeholders, samenwerken met diverse specialisten tot de intensieve periode van due diligence en afronding van de diverse overeenkomsten.

“Ik heb het traject met Kruger als zeer prettig ervaren. De sleutel tot een succesvolle samenwerking is dat de ondernemer moet openstaan voor het advies.”
– Mari-Jon Keijlewer-Van Herk, Interactief Groep 

Terugblikkend op de ondersteuning door Kruger, laat de directeur van Interactief Groep weten: “Ik heb het traject met Kruger als zeer prettig ervaren. De sleutel tot een succesvolle samenwerking is dat de ondernemer moet openstaan voor het advies.” Ze vertelt dat de externe, kritische blik vanuit Kruger gedurende het traject voor haar als ondernemer niet altijd gemakkelijk was: “Voor veel ondernemers die het bedrijf door weer en wind hebben geleid, is het moeilijk kritiek te krijgen en ik ben daar geen uitzondering op. Het team De Kluyver/Leijendekker (Cornee de Kluyver en Frank Leijendekker, red.) nam veel initiatief en dat leidde al snel tot een keuze voor verkoop omdat de markt voor overnames in 2018 weer volledig open kwam te liggen in de uitzendbranche.” 

Ze besluit: ”Dit traject is uitstekend begeleid, ook de onderhandelingen die je als ondernemer zeker nooit zelf moet doen. Ik ben zoals ze in het vakjargon noemen een echte happy seller.” 

* Staffing Associates is een landelijke groep van uitzendbureaus met naast Carrière de organisaties HappyNurse, Career Factory en Staffing Direct. De totale gezamenlijke omzet voor 2018 bedraagt bijna €150 miljoen. 

** Marcel Slaghekke, oprichter van Staffing Associates, vormt samen met Hurriyet Bagcan de directie van Carrière Uitzendbureau en inmiddels ook Interactief Groep. Keijlewer-Van Herk is sinds december 2018 ook actief als zelfstandig ondernemer vanuit haar eigen onderneming My Flexwork.


Profiel
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup