De Vreemdelingenketen sluit vierjarig inhuurcontract van €128 miljoen

07 februari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd

De Vreemdelingenketen heeft acht partijen als IT-inhuurpartner geselecteerd voor de komende vier jaar. Het totale contract wordt geraamd op een waarde van ongeveer €128 miljoen.

Om te stroomlijnen hoe de Vreemdelingenketen gebruikmaakt van externe IT-professionals op consultancy- en tijdelijke basis, schreef het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vorig jaar een aanbesteding uit. De Vreemdelingenketen bestaat uit instellingen die zich tezamen inzetten voor een stapsgewijs proces dat ertoe kan leiden dat een vreemdeling een verblijfsvergunning krijgt – vreemdelingen hebben een verblijfsvergunning nodig om in Nederland te verblijven als zij niet uit de Europese Unie, Noorwegen, IJsland of Zwitserland komen. 

De aanbesteding had betrekking op de inhuur van IT-diensten voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De IND houdt zich bezig met de toelating van vreemdelingen tot Nederland, het COA houdt zich bezig met de opvang van vreemdelingen in Nederland en de DT&V houdt zich bezig met de terugkeer en het vertrek van vreemdelingen uit ons land. Zij zorgen gezamenlijk voor de goede uitvoering van de Vreemdelingenwet. 

De diensten Hulpofficieren van Justitie, Koninklijke Marechaussee en Vreemdelingenpolitie maakten geen deel uit van de tenderprocedure. Diensten die vallen onder het contract ter waarde van €32 miljoen per jaar (zo’n 300 fte per jaar), zijn onder meer informatieanalyse, projectmanagement, functioneel beheer, technisch ontwerp/applicatieontwikkeling, testmanagement, applicatiebeheer en systeemontwikkeling.

De Vreemdelingenketen sluit vierjarig inhuurcontract van €128 miljoen

Uit vierentwintig kandidaten zijn uiteindelijk acht partijen geselecteerd: het betreft de bedrijven IT Staffing, ItaQ, LINKIT, SQL Integrator, iSense Consulting en diverse combinaties van bedrijven: Seven Stars en Brunel; Bergler, Caesar en Pimarox; en CimSolutions, Verdonck Klooster & Associates en SLTN.

Eric Holierhoek, directeur bij LINKIT: “Fantastisch dat we de komende vier jaar mogen meehelpen aan het optimaliseren en innoveren van de IT-omgeving van deze organisaties met maatschappelijke impact. Niet voor niets komen ze met enige regelmaat in het nieuws, al dan niet politiek ingegeven. Hierachter zitten strakke processen en procedures, ondersteund door complexe, geïntegreerde IT-systemen die veel aandacht en zorg vereisen. Super dat we hier ons steentje aan kunnen bijdragen.” Hoofdaannemer LINKIT werkt tijdens de uitvoering nauw samen met consortiumpartners DiVetro, Motion10 en IN2IT.

“We zijn enorm trots op dit resultaat”, aldus Eugene Tuijnman, topman van SLTN. Dit bevestigt voor ons dat we samen met CimSolutions en Verdonck Klooster & Associates topkwaliteit ICT-professionals kunnen bieden.”

Voor IT Staffing betekent de raamovereenkomst een vervolg op een bestaande relatie. “Wij zijn er natuurlijk erg trots op dat we als enige leverancier onze werkzaamheden voor de deelnemende diensten ook de komende jaren voort mogen zetten. Daarbij zullen we samen met de overige geselecteerde leveranciers aanvragen voor de levering van tijdelijk ICT-personeel in zogenoemde ‘minicompetities’ vormgeven”, laat Peter Gram, senior manager bij De Staffing groep, weten. 

Eind vorig jaar sloot het ministerie van Defensie een groot IT-raamcontract voor de jaarlijkse inhuur van tussen de 500 en 900 fte.

GerelateerdFlevoland en Groningen koploper asielopvanglocaties.