Twee nieuwe partners voor Agile Scrum Group

05 februari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds de lancering vier jaar geleden, is Agile Scrum Group gegroeid naar een team van zo’n vijftien professionals. Als gevolg van de sterke groei van het bureau, dat organisaties helpt met agile- en scrumkennis en -implementaties, heeft het vorig jaar twee ervaren Scrum Masters toegevoegd aan het leiderschapsteam: Christiaan Kleczewski en Rik van der Wardt.

Bijna tien jaar geleden sloegen Reinier Tromp en Bas Kooijman de handen ineen om een bureau op te richten gespecialiseerd in Lean Six Sigma. Vijf jaar na de lancering van het operational excellence-kantoor, genaamd Bureau Tromp, besloot het duo een vergelijkbaar concept op te zetten op het gebied van agile- en scrum, vandaag de dag een van de meest gebruikte verbetermethodieken in het bedrijfsleven: “Bij Agile Scrum Group leren wij organisaties hoe het scrum-raamwerk toe te passen in hun projecten. Scrum wordt hiermee een onderdeel van de cultuur van de organisatie”, aldus de oprichters. Wij richten ons hierbij specifiek op de niet-IT-afdelingen binnen organisaties. 

Afgelopen jaar verzorgde het bureau meer dan 200 trainingssessies, variërend van basistrainingen in agile en scrum en trainingen voor scrum trainers/masters, tot meer strategische sessies voor managers en coaches. In verband met het groeiende dienstenaanbod hebben Kooijman en Tromp besloten het partnerteam uit te breiden met twee nieuwe professionals: Rik van der Wardt en Christiaan Kleczewski. “Zowel Rik als Christiaan waren voorheen in loondienst”, vertelt Kooijman. “Het is een onderdeel van onze bedrijfsfilosofie bij Agile Scrum Group om ondernemerschap te stimuleren. Rik en Christiaan hebben in de afgelopen periode allebei hun leiderschap en ondernemerschap aangetoond en participeren nu in de onderneming.”

Rik van der Wardt

Rik van der Wardt begon juni 2016 bij Agile Scrum Group, nadat hij zijn professionele loopbaan had afgetrapt bij Berenschot, waar hij zich als consultant richtte op Lean Six Sigma, data-analyse, scrum en informatiemanagement: “Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven heb ik hier twee jaar gewerkt en mijn enthousiasme over agile scrum ontwikkeld”, vertelt Van der Wardt: “Mijn projecten vonden vooral plaats in de zorg- en onderwijssector. Het viel mij op dat in deze sectoren vaak op omslachtige of complexe wijze toegewerkt wordt naar een resultaat waar de uiteindelijke klant niet volledig tevreden mee is.”

Twee nieuwe partners voor Agile Scrum Group

“Ik ben ervan overtuigd dat we werk leuker kunnen maken door werkprocessen simpel te houden en verantwoordelijkheid en vertrouwen te geven aan elkaar. Zo kun je met een gemotiveerde groep medewerkers het mooiste resultaat voor jouw klant neerzetten”, vervolgt Van der Wardt. “Bij Agile Scrum Group geef ik advies en trainingen aan klanten op het gebied van agile scrum. Door mijn achtergrond op de TU voel ik mij ook op mijn gemak in projecten die kwantitatiever van aard zijn. Verder heb ik kennis van het ontwikkelen van websites en zoekmachineoptimalisatie.” Hij voegt toe het erg naar zijn zin te hebben bij Agile Scrum Group: “Het is leuk om samen een jong bedrijf te ontwikkelen en steeds een stapje verder te brengen.” 

Christiaan Kleczewski

Iets meer dan een jaar na Van der Wardt – in september 2017 – startte ook Christiaan Kleczewski bij Agile Scrum Group. Kleczewski studeerde in 1996 af aan de Universiteit van Amsterdam: “Na mijn studie Politicologie heb ik in de uitzendbranche en de beveiliging managementervaring opgedaan”, aldus Kleczewski. Daarna bekwaamde hij zich bij werkgevers als TransIP, LeaseWeb en Travix in het agile-gedachtegoed. “Sinds 2010 ben ik werkzaam in de rol van Scrum Master”, vertelt hij daarover. Zij ervaring rond het thema zet hij nu in vanuit Agile Scrum Group: “Hier geef ik advies en trainingen aan klanten op het gebied van agile werken en scrum. Mijn passie is te zorgen voor verandering waardoor mensen meer werkvreugde ervaren en bedrijven wendbaarder worden.”

“Mijn enthousiasme over scrum als middel om in complexe situaties snel kwalitatief goede resultaten te behalen heeft mijn doen besluiten om mij verder in agile en scrum te bekwamen”, geeft Kleczewski aan. “Agile maakt dat organisaties in staat zijn op een slimme manier in te spelen op complexe veranderende omstandigheden, door werkprocessen te versimpelen en medewerkers te helpen verantwoordelijkheid te dragen. Hierdoor worden snel de resultaten behaald en gaat de motivatie en het werkgeluk van de medewerkers omhoog.” Hij omschrijft Agile Scrum Group als een fijne werkomgeving waar veel mogelijkheden bestaan voor eigen initiatief: “Een club die doordrenkt is van de wil organisaties en mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen door slimmer samen te werken.”

GerelateerdNederlandse practitioners zijn voorlopers in Agile werken.